Τέρενς Κουίκ: το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης έχει κοστίσει πάνω από 300.000 ευρώ...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΜΕ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

«Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ χωρίς ίχνος σεβασμού στην λειτουργία του Κοινοβουλίου αρνείται ακόμη και τη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ ετοιμάζοντας ρύθμιση που θα μπει σε άσχετη τροπολογία.


Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και να γίνει κανονικά η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αντί να κρύβεται πίσω από τροπολογίες.

Κατά τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης έχει κοστίσει πάνω από 300.000 ευρώ σύμφωνα με τις δημοσιευμένες αποφάσεις στο «Διαύγεια». Επίσης, η μισθοδοσία των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων της ανήλθε σε 3,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δαπάνες που γίνονται με απευθείας αναθέσεις, υπό το καθεστώς «επειγουσών διαπραγματεύσεων» και αφορούν κυρίως σε ενοικίαση εξοπλισμών.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει διεκδικώντας για τους Έλληνες πολίτες ανεξάρτητη, αδέκαστη και έντιμη ενημέρωση.

Οι ραδιοσυχνότητές της παραμένουν αδιάθετες, ο εξοπλισμός της είναι ακόμα χρεωμένος στους απολυθέντες υπαλλήλους της, και είναι ευτύχημα ότι το ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας αρχείο φυλάσσεται από τους εργαζόμενους».

Σχόλια