Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Υποβρύχια... «Σκάνδαλο» το έλεγε το 2010 και η Ν.Δ!!

«Σκάνδαλο» το έλεγε το 2010 και η Ν.Δ!!
Μία μέρα προτού αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ για τον Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια, Ευ. Μεϊμαράκης και Κ. Τασούλας είχαν κάνει ευθεία επίθεση στον Ευ. Βενιζέλο
Μία μέρα προτού αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ για τον Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια, Ευ. Μεϊμαράκης και Κ. Τασούλας είχαν κάνει ευθεία επίθεση στον Ευ. ΒενιζέλοΜέσω «non paper» ανατρέχει στις τοποθετήσεις των Ευ. Μεϊμαράκη και Κ. Τασούλα κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, όπως αυτές καταγράφτηκαν στα πρακτικά. Εστιάζουν στο ότι και οι δύο, που διετέλεσαν υπουργός και υφυπουργός Εθνικής Αμυνας αντίστοιχα, κάνουν λόγο για σκάνδαλο. Ηταν η συζήτηση που έγινε στις 17 Μαρτίου του 2010, μία μέρα προτού αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ.
Απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο, ο Ευ. Μεϊμαράκης είχε πει: «Πώς απευθείας κάνετε ανάθεση και συζητήσεις με ιδιώτες, οι οποίοι είναι και αναξιόπιστοι», σημειώνοντας ότι «προχωράτε σε μια συμφωνία η οποία δεν ξέρουμε αν θα τηρηθεί» και ανέφερε επί λέξη ότι έχει «οσμή σκανδάλου».
Πιο σκληρός στην τοποθέτησή του ήταν ο Κ. Τασούλας, που έλεγε: «Δεν έχω πεισθεί, κύριε υπουργέ, γιατί δεν είναι σκάνδαλο (...). Θα ήθελα να με πείσετε γιατί δεν είναι σκάνδαλο και τεράστιο λάθος αυτό που πάει να γίνει».
Απαντώντας ο Ευ. Βενιζέλος έλεγε ότι «όταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. λέει σε κοινοβουλευτικό όργανο ότι πρέπει να τον πείσω ότι δεν είναι σκάνδαλο, δηλαδή ότι υπάρχει τεκμήριο σκανδάλου, το οποίο πρέπει να αποτραπεί, δεν έχει καμία σωτηρία ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά φοβάμαι ούτε το πολιτικό σύστημα».
Ερωτηθείς από την «Ε», ο Κ. Τασούλας απάντησε ότι η τοποθέτησή του τότε ήταν στο πλαίσιο του πολιτικού ελέγχου και πως εάν υπήρχαν στοιχεία περί σκανδάλου «και εμείς θα ζητούσαμε τη διερεύνησή του». Εκφράζει, δε, την απορία πώς έπειτα από τριάμισι χρόνια ανακινεί το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα πρακτικά, ο Ευ. Βενιζέλος είχε ζητήσει μετά την απομαγνητοφώνηση των διαλόγων, οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. να διαγράψουν με δική τους ευθύνη «ό,τι θέλουν από τα λεχθέντα τα δικά τους και τα δικά μου», εφ' όσον το επιθυμούσαν. 
ΠΗΓΗ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.