Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Γερμανία αποφασίζουν για εμάς..χωρίς εμάς..

Ελλάδα, μισθοί, συντάξεις στο «μικρό ντιμπέιτ»

Θέματα κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης κυριάρχησαν στο «μικρό προεκλογικό ντιμπέιτ», ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στην Ελλάδα.
Στο ντιμπέιτ συμμετείχαν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν, ο υποψήφιος των φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρύντερλε, καθώς και ο
επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκύζι. Κατά την αντιπαράθεση των «τριών» για την Ελλάδα ο Γκρέγορ Γκύζι πρότεινε μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να αναλάβουν και εκείνοι τις ευθύνες τους για τη διάσωση της χώρας, ο Γιούργκεν Τριτίν ζήτησε στοχευμένες επενδύσεις για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ράϊνερ Μπρύντερλε υπεραμύνθηκε της σημερινής πολιτικής, απέφυγε ωστόσο να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση, τί είδους πρόσθετη βοήθεια θα χρειαζόταν η ελληνική οικονομία.

Τόσο οι Πράσινοι, όσο και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) ζητούν την καθιέρωση ελάχιστου μισθού, κάτι που απορρίπτει το κόμμα των φιλελευθέρων (FDP). «Ένας ελάχιστος μισθός για όλη τη Γερμανία είναι οικονομικός παραλογισμός, άλλωστε το κόστος ζωής δεν είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα», αντιτείνει ο υποψήφιος του FDP και πρώην υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρύντερλε. Πάντως ο εκπρόσωπος της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκύζι υποστήριξε ότι το 25% των Γερμανών εργάζονται πλέον σε κακοπληρωμένες δουλειές και, τηρουμένων των αναλογιών, το ποσοστό αυτό «είναι μεγαλύτερο από ότι στην Ελλάδα ή στην Κύπρο». Επιπλέον η Αριστερά ζήτησε την ανατροπή της πρόσφατης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την οποία το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε στα 67 έτη. Από την πλευρά του ο «πράσινος» Γιούργκεν Τριτίν επεσήμανε ότι «η οικονομία πάει καλά, αλλά οι άνθρωποι δεν ευημερούν». Χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Υπάρχουν κομμωτές που εργάζονται για 4,50 ευρώ την ώρα» ανέφερε ο Γιούργκεν Τριτίν. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.