Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε για την τράπεζα ή τις τράπεζες εκείνες που πούλησαν σε ξένα «μαύρα κοράκια» τα κόκκινα δάνεια είτε ελληνικών νοικοκυριών είτε ελληνικών επιχειρήσεων.


Το αποκαλυπτικό έγγραφο του συναδέλφου Βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου που αποδεικνύει την πώληση κόκκινου δανείου, έρχεται να επιβεβαιώσει την Ερώτηση που είχα καταθέσει στις 8 Ιουλίου τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην Ερώτηση μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας κρύβεται μέσα σε μία εκκωφαντικά ένοχη σιωπή. Δεν απαντά.

Απάντησε μόνο, μέσα σε 20 μέρες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μου έγραψε ότι «δεν εκκρεμούν αγωγές ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων - επενδυτικών αρχών - funds που να αφορούν «κόκκινα δάνεια» Ελλήνων δανειοληπτών στα Πρωτοδικεία που λειτουργούν στις έδρες των Εφετείων (Πειραιώς, Λάρισας, Χανίων, Λαμίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Σύρου, Ρόδου, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Κομοτηνής)».

Είναι όμως ενδεικτικό ότι η προσεκτική απάντηση του κ. Αθανασίου (την επισυνάπτω) αφήνει ανοικτή την περίπτωση του Πρωτοδικείου Αθηνών και μάλιστα για τα περαιτέρω μας παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως μου αναφέρει, είναι και το αρμόδιο για να απαντήσει στην Ερώτησή μου.

Το διαταύτα σε αυτή τη κορυφαία περίπτωση, που τη διαχειρίζομαι από τότε που βρισκόμουνα στο Αντιμνημονιακό δημοσιογραφικό μετερίζι του KONTRA CHANNEL, είναι το εξής:

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί να απαντήσει θέλει δεν θέλει και πολύ περισσότερο θα πρέπει να κληθεί να απαντήσει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Κεντρικός Τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος.

Και ο πλέον αδαής με τα οικονομικά, φαντάζομαι ότι θα αντιλαμβάνεται ότι είναι σκάνδαλο κακουργήματος για ισόβια, εάν η Δικαιοσύνη επαληθεύσει τις πληροφορίες μου ότι τα κόκκινα δάνεια απέκτησαν οι ξένοι οίκοι από ελληνικό όμιλο, ο οποίος φέρεται να τα πούλησε έναντι ποσού από 5% έως 15% του συνολικού ποσού των δανείων!

Ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα ζητήσω από το συνάδελφο Βασίλη Καπερνάρο, έγκριτο ποινικολόγο, να πράξει όλα τα προβλεπόμενα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εάν το κρίνει σκόπιμο, βεβαίως και θα συνυπογράψω τα οποιαδήποτε έγγραφα ετοιμάσει.

Προς το παρόν, επανακαταθέτω, σήμερα κιόλας, την αναπάντητη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (την επισυνάπτω) αναμένοντας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με την ευκαιρία, του υποβάλλω και δημόσια το ερώτημα, εάν σε όλη αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση εμπλέκεται και η BlackRock, η οποία γνωρίζει από το 2010-2011 τους φακέλους των επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών. Είναι εκείνη που έδωσε περιεχόμενα - φιλέτα αυτών των φακέλων, στα «μαύρα κοράκια» του εξωτερικού;

Είναι άλλο θέμα που ζητώ να διερευνήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.