Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ισραήλ Κύπρος Ελλάδα Δύση μάλλον δεν ξέρουν τι είναι ΑΟΖ.


Πριν 40 χρόνια δεν υπήρχε η ΑΟΖ ούτε ως έννοια.
Πριν το 1919 δεν υπήρχε η έννοια αεροπορικού δικαίου, FIR κτλ.
Πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε ούτε καν ως σκέψη ότι θα γινόταν υποθαλάσσιες γεωτρήσεις σε τέτοια μεγάλα βάθη.
Φέρνω αυτά τα απλοϊκά παραδείγματα για να υπενθυμίσω ότι τα πράγματα και οι εξελίξεις στην πολιτική στην οικονομία στο διεθνές δίκιο μεταβάλλονται συνεχώς.

Η ΑΟΖ χωρίς καμιά υπερβολή μπορεί να καταστεί τα αμέσως επόμενα χρόνια και ως φυσικό εξωτερικό σύνορο του κάθε κράτους.
Αν σήμερα η Ελλάδα χάσει την απευθείας επαφή της ελληνικής ΑΟΖ με την Κυπριακή και υπάρξει απευθείας επαφή των ΑΟΖ Τουρκίας Αιγύπτου, αυτό σε λίγα χρόνια θα μετατρέψει την ανατολική μεσόγειο σε μια 100% ελεγχόμενη από Τουρκία και Αίγυπτο περιοχή.
Είναι απόλυτη ανάγκη ολόκληρου του Δυτικού κόσμου του Ισραήλ της Κύπρου και της Ελλάδος, να υπάρχει μια  ενωμένη  απρόσκοπτη γραμμή ελεγχόμενη από τον Δυτικό κόσμο, η οποία θα αρχίζει από το Ισραήλ θα ακουμπά την Κύπρο  θα  περνά από  Αθήνα  καταλήγοντας στην  καρδιά της Ευρώπης.
Οι ύποπτες στρουθοκαμηλιστικές δειλές σκέψεις, να αφήσουμε μια λωρίδα ΑΟΖ  στην Τουρκία, μεταξύ των ΑΟΖ Κύπρου Ελλάδας, αντιστοιχεί με την πλήρη αποκοπή των συνόρων Ελλάδος Κύπρου.
Ξέροντας την δειλία των Ελλήνων πολιτικών, ευελπιστώ να αντιληφθούν Ισραήλ και Δύση τις επιπτώσεις που θα έχει για το ίδιο το Ισραήλ  και τον Δυτικό κόσμο, τα κοινά σύνορα Τουρκίας Αιγύπτου και να σώσουν την κατάσταση.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σε λίγα  χρόνια όλες οι ΑΟΖ παγκοσμίως θα είναι τα φυσικά εξωτερικά σύνορα των κρατών, αυτό είναι που μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το Ισραήλ Κύπρος Ελλάδα και Δύση γενικότερα, γι  αυτό μην μας φανεί παράξενο αν τα επόμενα χρόνια  μετατραπεί η ανατολική μεσόγειος σε μουσουλμανική θάλασσα.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.