Η Ντεμέτ έγινε Δήμητρα και παντρεύτηκε το γιο του παπα-Γιώργη

H Ntemet egine dimitra kai pantreftike to gio tou papa-giorgiΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Η αγάπη και ο δυνατός έρωτας των δύο νέων ξεπέρασε όλα τα εμπόδια
Η αγάπη και ο έρωτας ανάμεσα σε ένα νεαρό Καστελοριζιό και ένα κορίτσι από την Τουρκία, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και κατέληξε σε γάμο. Ξεπέρασε ακόμα και το εμπόδιο ότι ο νεαρός είναι γιος του παπα-Γιώργη που εδώ και πολλά χρόνια είναι ο εφημέριος του ακριτικού νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, πριν τον γάμο η νεαρή τουρκάλα βαφτίστηκε ορθόδοξη χριστιανή και έτσι ο γάμος έγινε με παπά και με κουμπάρο και φυσικά παπάς δεν ήταν άλλος από τον πατέρα του γαμπρού.
Η Ντεμέτ από την Αντίφυλλο 24 χρονών και ο Νίκος Μαλτέζος γιος του παπά 30 χρονών, γνωρίστηκαν πέρυσι, ερωτεύτηκαν και από τότε έγιναν αχώριστοι ανταλλάσσοντας επισκέψεις. Τρόπος να χωρίσουν δεν υπήρχε, οι δύο νέοι ήταν ανένδοτοι και αποφασισμένοι να παντρευτούν και να φτιάξουν οικογένεια, αλλά το πρόβλημα των διαφορετικών θρησκειών φαίνεται ότι δεν ήταν μικρό, δεδομένου μάλιστα ότι ο 30χρονος είναι γιος παπά.
Αλλά και αυτό ξεπεράστηκε χάρη στη μεγάλη αγάπη της Ντεμέτ για το Νίκο που δέχθηκε και βαφτίστηκε ορθόδοξη χριστιανή παίρνοντας το όνομα Δήμητρα. Έτσι ο δρόμος άνοιξε και ο παπα-Γιώργης πάντρεψε το γιο του Νίκο με τη Δήμητρα στην ξακουστή εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Καστελόριζο.
Το ζευγάρι κατοικεί μόνιμα στο ακριτικό νησί, αλλά συχνά επισκέπτεται και την Αντίφυλλο, ενώ το Καστελόριζο επισκέπτονται συχνά και οι τούρκοι συμπέθεροι – οι γονείς της Δήμητρας, όπως πλέον την αποκαλούν και οι ίδιοι.
Ο παπα-Γιώργης δεν ήθελε να ακούσει για πολιτικό γάμο, ούτε βέβαια και να αλλάξει πίστη ο γιος του. Όλα όμως ξεπεράστηκαν από τον δυνατό έρωτα της Ντεμέτ που βαφτίστηκε Δήμητρα για το Νίκο και έτσι έγιναν και τα δύο μυστήρια από τον παπα-Γιώργη.
Τέλος καλό και βίον ανθόσπαρτο ευχήθηκαν οι Καστελοριζιοί στους νεόνυμφους…
Rodosalarm

Σχόλια