Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

κ. Χαρακόπουλε ξύπνα..την χάσαμε την φέτα πατριώτ..

Την Τετάρτη (4/9/2013) πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων, με θέμα την εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά, που έφερε προς συζήτηση ο Βέλγος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εμπορίου κ. Κάρελ Ντε Χυχτ.  
Στην συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου η Κομισιόν....
δεν θα επιμείνει στην απαίτηση να μην επιτρέπεται η παραγωγή προϊόντων με ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.α.), όπως η ελληνική φέτα ή η ιταλική γκοργκοντζόλα από Καναδούς παραγωγούς.
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι, οι Καναδοί κτηνοτρόφοι θα μπορούν να παράγουν τυρί από αγελαδινό γάλα με την ονομασία «φέτα», όπως γίνεται μέχρι σήμερα.. Το τυρί αυτό, θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η μόνη υποχώρηση, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι, είναι ότι δεν θα μπορεί στον Καναδά να παράγεται τυρί «φέτα» σε άλλες γαλακτοβιομηχανίες πέραν των δύο που ήδη υπάρχουν. 
Επίσης αποφασίσδθηκε ότι το προϊόν δεν θα ονομάζεται «ελληνική φέτα» αλλά μόνο «φέτα».
Η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά αναμένεται να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στο τέλος Σεπτεμβρίου. 
Εκεί αναμένεται να δοθεί η μεγάλη μάχη από τους Ευρωβουλευτές ώστε να «μπλοκαριστεί» αυτή η συμφωνία. 
Στην περίπτωση που η εμπορική συμφωνία περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο, η τελική έγκριση θα δοθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο του 2013.
Υ.Γ
Η ολιγωρία και η ανυπαρξία του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (YΠΑΤ), είναι κάτι παραπάνω από εμφανής..
Θυμίζουμε στον λαλίστατο Αναπληρωτή ΥΠΑ, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, δικές του δηλώσεις-δεσμεύσεις για την φέτα:
‘η συνδεδεμένη ενίσχυση θα πρέπει να υπηρετεί μια συγκεκριμένη στρατηγική στήριξης τομέων εθνικής σημασίας, όπως είναι η αιγοπροβατοτροφία  καθώς θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής φέτας ΠΟΠ.‘
‘Για παράδειγμα η συνδεδεμένη ενίσχυση στην αιγοπροβατοτροφία θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής φέτας, ενός Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελληνικής αλλά και μεσογειακής διατροφής.‘
‘Η εξωστρέφεια της αγροτικής οικονομίας, αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα για τη διασφάλιση νέων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα. Τα επώνυμα ποιοτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα η φέτα, ως πρεσβευτές της ελληνικής διατροφικής παραγωγής, μπορούν να αναδείξουν την ταυτότητα της στις διεθνείς αγορές.‘
‘Ο στόχος μας είναι η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης, στα Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη, τα επώνυμα, δηλαδή, προϊόντα που μπορούν να κερδίσουν επάξια τις ευρωπαϊκές αγορές. Τα κρασιά μας, η φέτα μας, το λάδι μας, τα φρούτα έχουν αυξημένες εξαγωγές προς τη Ρωσία και προς άλλες διεθνείς αγορές. ‘
Από δηλώσεις, παχιά λόγια και κούφιες υποσχέσεις..χορτάσαμε κ. Χαρακόπουλε 
Κύριε Χαρακόπουλε..ξυπνήστε από τον λήθαργο...
Κύριε Χαρακόπουλε ξύπνα..την χάσαμε την φέτα πατριώτ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.