ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ...ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ» ΒΑΖΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΜΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ»
ΒΑΖΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΜΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στο θέμα της «σχολικής λίστας» που έθεσε ως Ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ευαισθητοποιούμενος από Ανακοίνωση-Έκκληση των πολυτέκνων Σάμου.


Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νησιού έστειλε έγγραφο σημείωμα σε όλα τα σχολεία του νησιού, με βάση το οποίο σχολική λίστα δεν θα εφαρμοστεί και μάλιστα - όπως αναφέρει- δεν προβλέπεται ούτε και από το νόμο!

Επισυνάπτουμε το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου στα σχολεία της:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έπειτα από επερώτηση στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον
Βουλευτή Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ σχετικά με την ύπαρξη
"σχολικής λίστας" και την σχετική απάντηση της Διεύθυνσής μας σε
αυτή, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Όλες οι ανάγκες σε σχολικά είδη σε κάθε σχολική μονάδα καλύπτονται
έπειτα από συνεννόηση με την Σχολική Επιτροπή και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Επομένως δεν υπάρχει θέμα σχολικής λίστας και διανομής αυτής στους γονείς. Η σχολική λίστα δεν προβλέπεται πουθενά στην κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία και επομένως η χρήση αυτής δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Με βάση τα παραπάνω καλείστε να προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες των σχολικών σας μονάδων σε αναλώσιμα και υλικά.

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου για την άμεση αντίδρασή της. Θέλω να ελπίζω ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Μένω όμως με την απορία, για ποιο λόγο ο Σύλλογος Πολυτέκνων να εκδώσει την ανακοίνωση-έκκληση για τη «σχολική λίστα», που αποτέλεσε και την αφορμή για την Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή.

Αυτή η ενέργεια δείχνει ότι η «σχολική λίστα» ίσως να υπήρχε μέχρι πέρυσι. Και εάν, πράγματι υπήρχε, ποιοι ήταν εκείνοι που καταπατούσαν την εκπαιδευτική νομοθεσία;»

Σχόλια