Χωρίς γιατρούς η Γαύδος

Χωρίς ιατρική περίθαλψη και φροντίδα έχουν μείνει οι κάτοικοι στην ακριτική Γαύδο, καθώς ο ειδικευόμενος γιατρός που βρισκόταν στο νησί, μετά την ολοκλήρωση της απόσπασής του από το νοσοκομείο Χανίων, επέστρεψε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει, έχει ενημερωθεί ήδη εγγράφως η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων, ωστόσο σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος
Χαράλαμπο Δουλγεράκη, παρά το γεγονός ότι έχει προκηρυχτεί η θέση γιατρού, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψή της.
«Αυτές οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί πολλές φορές και αυτήν τη στιγμή, υπάρχει προκήρυξη όλων των κενών θέσεων αγροτικών γιατρών. Δεν υπάρχει ωστόσο ζήτηση από την πλευρά των γιατρών.
Από ό,τι γνωρίζω, το θέμα έχει απασχολήσει το υπουργείο Υγείας που αναζητά τρόπους με την παροχή κινήτρων στους νέους γιατρούς ειδικά για τις περιοχές της άγονης γραμμής, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις αυτές», δήλωσε ο κ. Δουλγεράκης. Σύμφωνα με τον ίδιο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση και αυτό που συζητείται είναι, αν μέσα από το νοσοκομείο Χανίων, υπάρχει προσφορά να επισκέπτονται εθελοντικά τη Γαύδο γιατροί σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στο ακριτικό νησί οι μόνιμοι κάτοικοι κατά τους χειμερινούς μήνες είναι περίπου 100, με τη μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς να είναι ηλικιωμένοι.

Σχόλια