Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η…ωρίμανση

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ και ομοιότητες με τη δολοφονία Γρ. Λαμπράκη; Πολλές. Με τη βασική διαφορά πως οι δολοφόνοι του βουλευτή ήσαν δραστήρια μέλη του αθέατου παρακράτους. Σε συζευκτική σχέση με την Αστυνομία του Κράτους, σε μιαν εποχή ιδεολογικής αναμέτρησης των ισχυρών.
Ο σημερινός φασισμός ξεχύθηκε στους δρόμους,
ορατός, χειροπιαστός και με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση «σκληρών» που κερδίζουν πόντους και χάνουν έδαφος. Σε κλίμα και ατμόσφαιρα βολική για χοντροκομμένους του «εγέρθητος» κι άλλους με το στιλέτο.
ΩΣΤΟΣΟ, κατά το αίτιο και αιτιατό, ήταν φυσικό και αναμενόμενο να δημιουργηθεί ο αντίποδας του διεφθαρμένου Κράτους, από επικίνδυνους του παρακράτους. Να στραφούμε, λοιπόν, στις αιτίες που διαμόρφωσαν το κλίμα. Σε τομείς, περιπτώσεις και παραδείγματα που δημιούργησαν εξαγριωμένους πολίτες-βάση για παράνομες δράσεις «ιδεολόγων» με τα καδρόνια.
ΤΙ προηγήθηκε; Από ποια στενά πέρασαν οι αξίες και αλλοιώθηκαν; Πώς άδειασε το ταμείο και φιλοτεχνήθηκε το σκηνικό της αγανάκτησης; Ποιοι πότισαν το δέντρο της οργής; Καλό είναι να τα επαναλαμβάνουμε μη ξεχαστούν και «αμνηστευθούν» οι δράστες.
ΕΡΤ και χορός δισεκατομμυρίων. Σύστημα προσλήψεων, τοποθετήσεων και…μοιρασιάς των «κερδών». Είχε το ταμείο, γιατί να μην έχουν και οι κατέχοντες την εξουσία και προσοδοφόρα πόστα; Με άλλα λόγια, πώς ληστεύεις μιαν Ελλάδα (για να γίνει επαίτης), πώς αντιδράς στο χρήμα να σου γνέφει απέναντι; Πώς το μοιράζεις νόμιμα(;) μη σε πάρουν χαμπάρι;
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ (ως φορολογούμενοι) ακριβά το χαμόγελο της κας Σεμίνας. Μας στοίχισε πανάκριβα το δίδυμο Λυριτζής-Οικονόμου, η ανέκφραστη κα Χούκλη, η ωραιοπαθής κα Τσαπανίδου, η «παντός καιρού» κα Παναγιωταρέα. Τσέπωνε το χιλιαρικάκι του ημερησίως έκαστος του «διδύμου» σαχλαμαρίζοντας στη ΝΕΤ (ενίοτε σκάλιζε τη μύτη του ο πρώτος-σήμερα χαϊδεύει, αηδιαστικά, το μούσι του), αναρωτώμενοι (κι αυτοί) «πού πήγαν τα λεφτά;». Κάτι ρώτησε την Τσαπανίδου για τα έσοδά της ο κ. Καμένος και του όρμησε δίκην εξαγριωμένου κυνός.
ΚΑΙ, βέβαια, περιμένουμε (και επιμένουμε) τον έλεγχο της φορολογική τους δήλωσης, την επίμαχη περίοδο. Αν δεν τα δήλωσαν, μπήκε ακόμα ένα λιθαράκι στο μωσαϊκό των εξοργισμένων. Αν δεν δούμε υπογραφές, η λαϊκή αγανάκτηση θα ανηφορίζει ξεφυσώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.