Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Διώκεται (μόνο) η παράνομος πράξις»

Του Θανάση Νικολαΐδη
 
ΠΑΛΙΑ παρακολουθήσαν τους κομουνιστές. Με τα μέσα της εποχής. Έστηνε ο χαφιές αυτί, έδινε την αναφορά του, κατέγραφε η αστυνομία το φρόνημα του θύματος κι όλα λειτουργούσαν μια…χαρά. Είπες κακιά κουβέντα για το βασιλιά; Στα μουλάρια(!) (στο στρατό), πιστοποιητικό «κοινωνικών φρονημάτων» για εργάτης στη Γερμανία.

ΥΣΤΕΡΑ μας ήρθαν τα ηλεκτρονικά. Όσα θέλουν οι «Αρχές» τα παρακολουθούν, τα καταγράφουν. Όπως στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην ημετέρα…Ψωροκώσταινα. Έχοντας αντικαταστήσει τους όρους «ύποπτος για την εθνική ασφάλεια», «κομουνιστής» κ.ά. της εποχής με τη λέξη «τρομοκράτης».
ΜΙΑ-δυο, λοιπόν, κι ανοίγουν τα ηλεκτρονικά τους κιτάπια. Για να θεραπεύσουν προλαμβάνοντας. Για επίδοξους τρομοκράτες και «τρομοκράτες» που η δράση τους κ.ά. επιβαρυντικά (σύσταση συμμορίας κλπ.) εμπίπτουν στον νόμο που τα (καθ)ορίζει. Για ΟΛΑ τα άλλα (δολοφονίες πολιτών, παιδεραστία, σχεδιασμοί και δράση μιζαδόρων…) κλείνουν τ’ αυτιά και τα μάτια, σβήνουν και παρατάνε τα ηλεκτρονικά τους.
ΚΑΙ είναι τόσο απλό να προλάβεις τον (μεγαλο)μιζαδόρο του υπουργείου στήνοντας κοριούς στο γραφείο του, σε ώρα «δουλειάς»…Χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι λοιπές δραστηριότητες και η ιδιωτική του ζωή. Ενδιαφέρει η αφανέρωτη εγκληματική του δράση. Δεν έχει κάτι να φοβηθεί ο έντιμος πολιτικός, ο ηθικός υπουργός.
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στα σημερινά και στον τραγικό θάνατο του Παύλου στο Κερατσίνι. Σήκωσαν σκόνη, ξεσπαθώνουν τα κόμματα, πολεμούν τους Χρυσαυγίτες που οι ίδιοι εξέθρεψαν και το πάνε για γενίκευση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Να τους συμπεριλάβει συνολικά, προληπτικά και κατά φρόνημα, αντί να (κατα)διώξει την παράνομη (και μόνο) πράξη.
ΑΝ, λοιπόν, δεν πρόλαβες μιζαδόρους υπουργείων και προμηθευτές…Υγείας (επειδή δεν το’ θελες), εφάρμοσε την ηλεκτρονική σου αναζήτηση για κάθε λογής συμμορίτες, αλλά για παράνομες πράξεις. Τις κάμερες και τους κοριούς στον αντίπαλο, αλλά και σε φίλια τμήματα απατεώνων, τρωκτικών και μιζαδόρων. Κατάγραψε (νόμιμα) συνομιλίες με «συνεργάτες», με τη γυναίκα τους…
ΑΝΤΙ, λοιπόν, να ψάχνεις τον φονιά ψηλαφίζοντας το φρόνημά του, άνοιξε της «επαφές» του κινητού, βγάλε στη φόρα (μόνο τα εγκληματικά) προσωπικά του δεδομένα, τη συγκεκριμένη δράση του και μη θορυβείς σηκώνοντας σκόνη.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.