Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η Βουλγαρία ανησυχεί για Συρία, πρόσφυγες και διεκδικεί ενεργό ρόλο..εμείς κ. Βενιζέλο;;

Η Βουλγαρία έχει όλες τις πιθανότητες για τη λήψη σωστή θέσης στο νέο χάρτη, σχετικά με το θέμα της Συρίας. Αυτό δήλωσε ο Μπόικο Noev, προσωρινός υπουργός άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Reneta Indzhova, και πρώην πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, στο πρακτορείο ειδήσεων Focus.
 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του,
η Βουλγαρία δεν μπορεί να προσποιείται ότι είναι ο μεγαλύτερος παίκτης. Από την άλλη πλευρά, όμως, η απλή γεωγραφική θέση της χώρας μας απαιτεί πιο ενεργή πολιτική από την τρέχουσα. "Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί στο εξής..όμως το θέμα των προσφύγων θα συνεχίσει να είναι ένα πρόβλημα για πολύ, πολύ καιρό. 
Φυσικά, δεν είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα. 
Το πρόβλημα αυτό αφορά την Τουρκία, την Βουλγαρία και την Ελλάδα. 
Οι δύο χώρες μας είναι κράτη μέλη της ΕΕ, η οποία μας δίνει την ευκαιρία και τη νομική επιχειρηματολογία για πιο ενεργή από κοινού εργασία για να σχηματίσουμε τις πολιτικές της ΕΕ για το θέμα των προσφύγων. 
Είναι προς το συμφέρον της Βουλγαρίας, η ροή των προσφύγων να παραμείνει στην περιοχή κοντά στη Συρία, που θα ήταν καλύτερο για τους ίδιους τους πρόσφυγες. 
Η Βουλγαρία πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τριμερείς συνομιλίες στο κατάλληλο επίπεδο με την Τουρκία και την Ελλάδα, για να περιγράψει κοινά συμφέροντα και την απαιτούμενη βοήθεια τώρα και στο μέλλον », είπε ο Μπόικο Noev.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.