Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Βίζα για ακίνητο...

Βίζα αντί ακινήτου και στην Ελλάδα
Βίζα αντί ακινήτου και στην Ελλάδα
«Η νότια Ευρώπη προσελκύει κινέζους επενδυτές ακινήτων» τιτλοφορείται ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που καταγράφει τις διευκολύνσεις για την έκδοση βίζας στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και προσεχώς και στην Ισπανία.
Η εφημερίδα αναφέρει: «Οι κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία θέλουν να προσελκύσουν εύπορους Κινέζους μέσω διευκολύνσεων στην έκδοση βίζας, ώστε να αγοράσουν σπίτι. Πέρα από τα φορολογικά έσοδα, με αυτό το μέτρο λέγεται ότι θα υποστηριχθεί και η αδύναμη αγορά ακινήτων. Η Κύπρος, η Ελλάδα και η Πορτογαλία προσφέρουν σε μη Ευρωπαίους αγοραστές άδειες διαμονής. Η Ισπανία εξετάζει μία ανάλογη διαδικασία. Σύμφωνα με στοιχεία κτηματομεσιτών η προσφορά αυτή είναι δημοφιλής κυρίως μεταξύ κινέζων αγοραστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.