Απροειδοποίητα η Εφορία θα "βάζει χέρι" στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη..

..Θα παίρνουν ακόμη και μισθούς και συντάξεις
Σε δραστικές "λύσεις" προχωράει το υπουργείο Οικονομικών αφού όπως φαίνεται τα έσοδα για το 2013 θα παρουσιάσουν υστέρηση περίπου 1,5 δισ. ευρώ μιας και οι φορολογούμενοι έχουν λυγίσει από τους φόρους.

Απροειδοποίητα η Εφορία θα "βάζει χέρι" στις καταθέσεις όσων χρωστούν



Έτσι, μπροστά σε αυτήν την αρνητική προοπτική, το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει δράση και προχωράει σε κατασχέσεις καταθέσεων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμίσει και παράλληλα έχουν καταθέσεις άνω των 1.000 ευρώ, τότε θα κατάσχεται ένα μέρος τους ή ολόκληρο το ποσό αν πρόκειται για μεγάλη οφειλή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη!

"Η ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη"

Για παράδειγμα, εαν κάποιος δεν έχει λογαριασμό μισθοδοσίας και λαμβάνει το μισθό του σε απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου, τότε αν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές η Εφορία μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση αφού όπως λένε έφοροι, η ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη! Μάλιστα, η εφορία θα "εξαφανίζει" τις καταθέσεις χωρίς καμία σχετική προειδοποίηση!
pestanea

Σχόλια

  1. Ε, ρε αγωγές που θα πέσουν μετά προσωπικά στούς έφορους που "δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για συντάξεις ή καταθέσεις" και τούς βλέπω να πληρώνουν απο τη τσέπη τους!!!! Αλλά αυτές είναι γνωστές παπαριές του Θέμου ούτως ή άλλως για να τρομοκρατούν τόν κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.