Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ!»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ!»
Ακτοπλοϊκές εταιρίες, έκοψαν την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των ένστολων Αστυνομικών της Σάμου (και προφανέστατα όλων των νησιών), με ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων, γεγονός που καταδικάζει σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση τους ήδη χαμηλόμισθους αστυνομικούς.


Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

«Κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50%».

Όπως επισημαίνει ο Δημήτριος Αλεξίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης, στην ανακοίνωση:

«Όπως μας ανέφεραν συνάδελφοί μας Αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν πλοία για την μετακίνησή τους από το νησί της Λέσβου από και προς Χίο και Πειραιά, διαπίστωσαν ότι κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων πλοία εκτελούν δρομολόγια στην ίδια γραμμή, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50% σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Επειδή μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας χρησιμοποιούν την ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την ηπειρωτική και λοιπή νησιωτική Ελλάδα, για μεταγωγές κρατουμένων κατά κύρια βάση, θα θέλαμε να εντάξετε τους Αστυνομικούς στις κατηγορίες όσων δικαιούνται έκπτωση 50% στα εισιτήρια».

«Για ποιο λόγο ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες δεν έχουν εντάξει τους ένστολους αστυνομικούς στην κατηγορία που δικαιούται την έκπτωση 50%;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει γιατί θα πρέπει οι Αστυνομικοί με τους ήδη ψαλιδισμένους μισθούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για υπηρεσιακούς λόγους.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,

Σας προωθώ άνευ περεταίρω σχολίων Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου η οποία διαμαρτύρεται εντόνως για κάποιες ναυτιλιακές εταιρίες που δεν παρέχουν την απαιτούμενη έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αστυνομικών.

Στην ανακοίνωσή του Ένωσης Αστυνομικών, η οποία παραδόθηκε στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Δημήτριο Αλεξίου, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Όπως μας ανέφεραν συνάδελφοί μας Αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν πλοία για την μετακίνησή τους από το νησί της Λέσβου από και προς Χίο και Πειραιά, διαπίστωσαν ότι κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων πλοία εκτελούν δρομολόγια στην ίδια γραμμή, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50% σύμφωνα με την 3324/1/15/2003 από 03-04-2004 κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ Β – 438)
Επειδή μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας χρησιμοποιούν την ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την ηπειρωτική και λοιπή νησιωτική Ελλάδα, για μεταγωγές κρατουμένων κατά κύρια βάση, θα θέλαμε να εντάξετε τους Αστυνομικούς στις προνομιούχες κατηγορίες όσων δικαιούνται έκπτωση 50% στα εισιτήρια.

Θα χαρούμε πολύ να τύχουμε θετικής ανταπόκρισης στο αίτημά μας αυτό.»

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Για ποιο λόγο δεν έχετε εντάξει τους ένστολους αστυνομικούς στην κατηγορία που δικαιούται την έκπτωση 50%; Μήπως κάποιες από τις ναυτιλιακές εταιρείες εξαιρούνται από την ως άνω κοινή Υπουργική Απόφαση;

2.Κατανοείτε ότι ακόμα και όταν προκύπτουν υπηρεσιακοί λόγοι (π.χ. μεταγωγές κρατουμένων) θα πρέπει να βάλουν το εισιτήριο από την τσέπη τους, την ίδια στιγμή που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους με τους μισθούς πείνας που τους αφήσατε;Ο Ερωτών ΒουλευτήςΤέρενς - Νικόλαος ΚουίκΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.