Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Αντώνης Κάντας… ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;

Στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα προσήχθη τη Δευτέρα ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα για…

κατηγορίες που αφορούν την σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος ΕΡΜΗΣ 2, που υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών,  μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ.

Ο κ. Κάντας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία που φέρεται να τέλεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος με την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του συστήματος για την επέκταση των τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2)

Επίσης, κατηγορείται για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, πράξεις οι οποιες είναι σχετικές με τη σύμβαση που υπογράφηκε με τη Siemens  και αφορά τις τηλεπικοινωνίες του στρατού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κάντας φέρεται να δέχθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens.  Το ποσό φέρεται να διαβιβάστηκε στον κατηγορούμενο, μέσω του Πρόδρομου Μαυρίδη, με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Osvald.

http://directnews.gr/greece/34728-eleutheros-me-egguhsh-500-000-euro-o-antonhs-kantas.html

Σχόλια