42o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 6 – 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
42o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
6 – 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30
Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11 το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ.


Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου-Περιφέρεια Αττικής
Συνεργασία: Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και
Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας ιδιαίτερα καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της Πόλης των Αθηνών που διοργανώνει για πάνω από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), εφέτος μεταφέρεται στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως όπου θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με τη Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης ανέλαβε ο ζωγράφος  Δημήτρης Γέρος. 

Ο εκδοτικός κόσμος θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες την σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή του.
Συμμετέχοντες εκδοτικοί οίκοι: ANUBIS, BELL, EUROBOOKS - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ, FAGOTTO, G.S.F. MUSIC Η.Γ. ΣΑΜΟΥΡΙΔΗΣ, LIBRERIA ESPANOLA ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, MODERN TIMES, OPERA, POLARIS, SEΛINI, ΑΓΓΕΛΑΚΗ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΛΑΣΣΗ, ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, ΑΙΟΛΟΣ, ΑΛΔΕ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΑΝΕΜΟΣ-ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ, ΑΡΧΕΤΥΠΟ, ΒΕΡΕΤΤΑ, ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΔΑΡΕΜΑΣ, ΔΙΟΝ - ΒΙΒΛΙΑ ΨΑΡΑΣ, ΔΙΠΤΥΧΟ, ΔΟΜΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝ ΠΛΩ, ΕΝΑΛΙΟΣ – ΩΚΕΑΝΟΣ, ΕΞΑΝΤΑΣ, ΕΡΓΑΝΗ,ΖΑΘΕΟΝ ΠΥΡ, ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΗΤΡΟΣ, ΗΡΙΔΑΝΟΣ, ΘΕΜΕΛΙΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ, ΙΡΙΔΑ, Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ- NOVEL BOOKS, ΚΑΙΣΣΑ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΚΑΛΕΝΤΗ, ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ, ΚΑΣΤΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΙΚΕΛΕΝΗΣ, ΚΙΣΣΟΣ, ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΑΝΗ, ΛΥΧΝΑΡΙ, ΜΑΚΡΗ, ΜΑΜΟΥΘ ΚΟΜΙΞ , ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, ΜΕΛΩΔΙΑ-ΚΑΨΑΣΚΗ, ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ, ΜΟΡΦΗ,   ΜΠΙΛΙΕΤΟ ΟΚΤΑΣΕΛΙΔΟ, ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗΣ, ΝΕΣΤΟΡΑΣ, ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ- Ι.Τ.Ε., ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΠΕΛΑΣΓΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ "ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΦΩΣ", ΠΟΛΙΣ, ΠΟΝΤΙΚΙ, ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ, ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΣΜΙΛΗ, ΣΟΚΟΛΗ – ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ, ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ, ΤΟΠΟΣ – ΜΟΤΙΒΟ, ΤΟΥΡΙΚΗ, ΤΡΑΥΛΟΣ, ΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΤΗΣ, ΦΛΟΥΔΑΣ, ΧΑΤΖΗΛΑΚΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΝΑ

Επίσης, στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν: το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef και το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας - Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων, το πλήρες πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Μερικές από αυτές είναι:
Το Σάββατο 14/9 στις 20.30 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Μιχάλης Κουντούρης είναι ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας "World Press Cartoon". Το έργο του «Διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επιλέχθηκε ως η καλύτερη γελοιογραφία της χρονιάς που μας πέρασε.
Το Σάββατο 21/9 στις 20:30 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Θανάσης Πέτρου φιλοτέχνησε τα πορτρέτα 59 διάσημων ηθοποιών. Στις σελίδες του άλμπουμ θα δείτε, μεταξύ άλλων, τους Tommy Lee Jones, Daniel Day-Lewis, Judi Dench, John Malkovich, Jeremy Irons, Clint Eastwood, Robert Niro, Isabelle Huppert, Ben Kingsley κ.ά.
Το Σάββατο 21/9 στις 21:30 μ.μ.
Θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο». Πρόκειται για αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Αρμάος και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Μιχαηλίδη, Φρόσω Ζαγοραίου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θέμης Καρποδίνης κ.ά.. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο μεταφραστής κύριος Ερρίκος Μπελιές.
Την Κυριακή 22/9 στις 12.00 π.μ.
Παρουσίαση για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, του παιδικού βιβλίου της κυρίας  Ελένης Κόντη  «ένα  ΣΠΛΑΤΣ στα παραμύθια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.


Σας περιμένουμε λοιπόν, στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Άρεως , στη μεγάλη αυτή Γιορτή του Πολιτισμού και της Παιδείας κάθε μέρα από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942 URL: www.sekb.gr
Facebook id: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)

Σχόλια


 1. Ο αδιάλλακτος - Ο ανένδοτος: Τω δυστυχούντι μη επιγέλα: Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας.

  Τώρα ειναι ολοφάνερα αποδεδειγμένο ποίοι Δέν ενδιαφέρονται για την βελτίωση - Ανάσταση αυτού του πάρκου.

  Η μέν εκκλησία με τους ιερούς ναούς της, Ταξιαρχών - Χαραλάμπους, τα αιωνόβια αυθαίρετα των οικοδομικών αποθηκών, τους γάμους και τα βαφτήσια στόν τσιμεντένιο αυθαίρετο προαύλειο χώρο και την μετατροπή του σε πάρκινγκ.

  Η γνωστή περιφέρεια Αττικής με τόν ιστορικό πυρήνα της Νομαρχίας Αθηνών, την αείμνηστη πρώην Υπερνομαρχία με τα διΕΣΠΑσθέντα έργα της εποχής Μπέη - Γεννηματά....Περιφέρεια που μέχρι των ημερών μας οργανώνει εκθέσεις μετατρέποντας την δασικότητα σε πάρκινγκ, αποκερδίζοντας μέν χρήματα απο τις πολλαπλές εκθέσεις αλλά μην διαθέτοντας δεκάρα για την σωτηρία - αποκατάσταση στη πρότερη μορφή, του κοινόχρηστου δημοσίου κεντρικού πάρκου των Αθηνών.  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.