Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

"Μεγάλη Δευτέρα" για 2.500 υπαλλήλους...

Μέχρι τη Δευτέρα εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφής των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση συνολικά περί των 2.500 οργανικών θέσεων.

Οι υπάλληλοι αυτοί σε συνδυασμό με τους


4.100 σχολικούς φύλακες και καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης (που έχουν ήδη βγει σε διαθεσιμότητα), τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς (μπαίνουν στο καθεστώς στις 23 Σεπτεμβρίου), τους 1.600 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, για τους οποίους έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες κινητικότητας, θα συμπληρώσουν τη λίστα των πρώτων 12.500 διαθεσίμων.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση των ΚΥΑ για την κατάργηση των οργανικών θέσεων στα 11 υπουργεία, θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού από τις αρμόδιες τριμελείς επιτροπές. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών, δηλαδή περί τα τέλη του μήνα, οπότε και θα ανακοινωθούν τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Πάντως σημείο αιχμής παραμένει, ωστόσο, το ζήτημα με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, θα πρέπει να ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου.

'Μεγάλη Δευτέρα' για 2.500 υπαλλήλους  Την ίδια στιγμή στελέχη του υπουργείου υπενθύμιζαν ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε ο επιμερισμός των θέσεων διαθεσιμότητας ανά υπουργείο. «Το υπ. Παιδείας ανέλαβε τη δέσμευση για 1.500 άτομα, τα οποία θα προκύψουν μέσα από την αξιολόγηση του προσωπικού. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ούτε πέταξε το μπαλάκι ούτε υπέδειξε από πού θα προκύψει ο αριθμός», τόνιζαν χαρακτηριστικά προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι υποχρεώσεις κάθε υπουργείου έχουν συμφωνηθεί και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμη κι αν η λίστα από το υπ. Παιδείας δεν φτάσει στην ώρα της, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη διαδικασία με Κοινή Υπουργική Απόφαση».
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα υπουργεία, οι ακριβείς αριθμοί των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα σε κάθε ένα από αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας αναμένεται να ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από τον χώρο της Υγείας, καθώς και από την «περιφέρεια του Δημοσίου», δηλαδή από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ Ανοιχτό το μέτωπο υπουργείου - πρυτάνεων
Mε τη συνεργασία των ΑΕΙ και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες οι λίστες με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, διαφορετικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε «οριζόντιες» περικοπές. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα και ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ΑΕΙ, διότι μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει η όλη διαδικασία να έχει λήξει προκειμένου να πάρουμε τη δόση.
Ο υπουργός επέμεινε ότι δεν υπάρχει άλλη δεξαμενή για να καλυφθεί ο αριθμός που πρέπει σε υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και ότι την περασμένη δεκαετία έγιναν αθρόες προσλήψεις σε διοικητικούς υπαλλήλους και άρα υπάρχουν υπεράριθμοι.
Μέχρι χθες τα ΑΕΙ ζητούσαν παράταση προκειμένου να βρουν μία λύση, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό μετά τις πιέσεις που δέχτηκε το υπουργείο Παιδείας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δοθεί τέλος στο θέμα εδώ και τώρα, δηλαδή μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού τη Δευτέρα λήγει η επίσημη προθεσμία. Χθες λίγο μετά τη συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρωθυπουργό, από το υπουργείο Παιδείας διέρρεαν ότι ο υπουργός κατέθεσε στον Α. Σαμαρά Plan B' για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, μετά και τη διαφαινόμενη αδυναμία τους να ολοκληρώσουν την αυτοαξιολόγησή τους και να καταθέσουν τη λίστα με τα ονόματα.
Νωρίτερα τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ όσο και οι πρυτάνεις συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνουν χωρίς τους απαραίτητους υπαλλήλους, αλλά τους υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην αξιολόγησή τους.
Από την άλλη πλευρά τα ΑΕΙ δηλώνουν ότι δεν θα μπορούν πλέον να λειτουργήσουν εφόσον τεθούν σε διαθεσιμότητα πολλοί από τους διοικητικούς τους υπαλλήλους και μάλιστα κάποια, όπως το ΕΜΠ, απειλούν με «λουκέτο» διαρκείας Την Τρίτη οι πρυτάνεις έχουν έκτακτη σύνοδο για το θέμα, καθώς θεωρούν ότι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα πανεπιστήμια.
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63887675

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.