Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Αυτό κι αν είναι success story..Νέο δάνειο μας ετοιμάζουν οι δυνάμεις κατοχής και τα τσιράκια τους...

Την ανάγκη για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το αργότερο στις αρχές του 2014 βλέπει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του DER SPIEGEL.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Μπούντεσμπανκ σε εσωτερικό της έγγραφο επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν μπροστά στην ανάγκη
να αποφασίσουν ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα επικρίνει την πρόσφατη διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι «είχε υπαχθεί σε πολιτικά κριτήρια».

Στο ίδιο έγγραφο η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα φέρεται να κάνει λόγο για «υψηλούς κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος», καθώς και για «σημαντικές αμφιβολίες» ως προς την επιθυμία της Ελλάδας να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Το περιοδικό DER SPIEGEL υποστηρίζει ότι η σχετική τοποθέτηση της Μπούντεσμπανκ έρχεται σε ακατάλληλη στιγμή για τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο οποίος πρόσφατα είχε αποκλείσει νέο κούρεμα ή παροχή νέων δανείων προς την Ελλάδα.
Der Spiegel / DPA / Handelsblatt / Γιάννης Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.