Ο Συριακός Στρατός μετακινεί βλήματα SCUD, εν όψει της επιδρομής..

ΑΜΜΑΝ ( Reuters ) - Δυνάμεις του πρόεδρου Μπασάρ αλ - Άσαντ μετακίνησαν πυραύλους Scud και δεκάδες εκτοξευτές από μια βάση βόρεια της Δαμασκού , ενδεχομένως για την προστασία τους από μια δυτική επίθεση , δήλωσαν την Πέμπτη πηγές της αντιπολίτευσης .
Η μετάβαση από τη θέση στους πρόποδες του βουνού Qalamoun ,μια από τις πιο έντονα στρατιωτικοποιημένες περιοχές της Συρίας ,
φαίνεται να είναι μέρος μιας προληπτικής αλλά περιορισμένης ανακατανομής των οπλικών συστημάτων σε περιοχές της κεντρικής Συρίας , δήλωσαν στο Reuters διπλωμάτες που υπηρετούν στη Μέση Ανατολή .
Η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί τους αντάρτες για την απελευθέρωση του φυσικού αερίου. 
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι είδαν πυραύλους καλυμμένους με μουσαμάδες για τους εκτοξευτές , καθώς και νταλίκες που μεταφέρουν πυραύλους και άλλο εξοπλισμό . 
Στην περιοχή Qalamoun , ένας ακτιβιστής αποκαλώντας τον εαυτό του Amer al - Qalamouni δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ : " Οι περισσότεροι από το προσωπικό στη βάση φαίνεται να την έχουν εγκαταλείψει . Ο ίδιος πρόσθεσε ότι νταλίκες φορτωμένες με στρατιωτικό εξοπλισμό , εντοπίσθηκαν  στον περιφερειακό δρόμο της Δαμασκού προς το νότο : "Είτε το υλικό μεταφέρεται για να αποθηκευτεί αλλού ή θα παραμείνει συνεχώς σε κίνηση για να αποφύγει να πληγεί »

Σχόλια