Kαψής: "Δεν έγινε κανένα ρουσφέτι στη Δημόσια Τηλεόραση"..το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις..;;

«Δεν έχουμε κάνει ούτε ένα ρουσφέτι». Κατηγορηματικός ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψής, με τη φράση αυτή διαψεύδει τα σενάρια που θέλουν «εκλεκτούς» να προσλαμβάνονται ή να τους έχουν υποσχεθεί θέση στη Δημόσια Τηλεόραση, αλλά και τις ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την πλευρά της, αμφισβητεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και παραθέτει ενδεικτικά παραδείγματα, μεταξύ των οποίων υπάρχει στη λίστα των 577 θέσεων μουσική παραγωγός η οποία «εμφανίζεται πρώτη στην κατηγορία των εικονοληπτών», ενώ μηχανικός αυτοκινήτων, 55 ετών, επιλέχθηκε στη θέση «εναερίτη συντηρητή ιστών».

ΕΛΕΓΧΟΣ. Περιπτώσεις όπου έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στη διαδικασία πρόσληψης θα ελεγχθούν, τονίζουν πηγές της κυβέρνησης.
«Οι 577 που έχουν επιλεγεί κατ' αρχάς να στελεχώσουν τον μεταβατικό φορέα θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν άλλη - κύρια ή δεύτερη - απασχόληση», επισημαίνουν κύκλοι της κυβέρνησης. Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί το αντίθετο, «αυτομάτως χάνουν τη θέση τους στη ΔΤ και το κενό πληρώνεται από άλλον που έχει υποβάλει αίτηση, πληροί τα κοινωνικά κριτήρια και δεν έχει δεύτερη απασχόληση», αποσαφήνιζαν οι ίδιοι κύκλοι. Αλλά και αν σε πρώτο στάδιο υποψήφιος διαπιστωθεί πως έχει άλλη δουλειά, «δεν θα προσληφθεί στο μεταβατικό φορέα».
Αποσαφηνίστηκε επίσης από κυβερνητικά χείλη ότι το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν θα εκκενωθεί με εισαγγελική παρέμβαση διαψεύδοντας σχετικές φήμες.
Στο μεταξύ, ανάλογη διαδικασία (ανάρτηση λίστας με ονοματεπώνυμο, ειδικότητα και μόρια) μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ θα εφαρμοστεί και για τους υπόλοιπους 1.423 που θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση απασχόλησης ορισμένου χρόνου για τη ΔΤ.

Σχόλια