Πως θα εφαρμοσθεί η "κινητικότητα" στα νοσοκομεία

Σε δύο στάδια θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού στο ΕΣΥ για την εφαρμογή της κινητικότητας νοσηλευτών, διοικητικών και των 210 γιατρών πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ. 
 
Στην πρώτη φάση θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι θα παραμείνουν στις υπηρεσίες, ενώ στη δεύτερη θα αξιολογηθούν όσοι θα λάβουν φύλλο πορείας προς άλλο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.
Ο υπολογισμός των μορίων ορίζεται σε δύο υπουργικές αποφάσεις που αναμένεται να εκδοθούν σήμερα εφ' όσον το υπουργείο Υγείας λάβει το απαραίτητο πράσινο φως και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Σύμφωνα με την τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας, στην πρώτη φάση αξιολόγησης θα προσμετρηθούν βασικά κριτήρια όπως τα έτη προϋπηρεσίας και συνεπώς η εμπειρία αλλά και η αίτηση παραμονής, ενώ στα μείον θα συνυπολογιστούν παράμετροι όπως η απόσπαση εκτός υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι θα βαθμολογηθούν και με βάση τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάζοντας  στο μικροσκόπιο προσόντα όπως εκπαίδευση και γνώση ξένων γλωσσών αλλά και πειθαρχικές ποινές.
Με ανώτατο όριο τις 50 μονάδες θα βαθμολογηθούν οι 1.618 εργαζόμενοι που θα τεθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας. Στο δεύτερο στάδιο εκείνοι που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια θα είναι και πιο τυχεροί, αφού θα έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά το αίτημα επιλογής της νοσηλευτικής μονάδας στην οποία επιθυμούν να μετακινηθούν. Και βέβαια, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Υγείας, όσοι διαθέτουν περισσότερες ικανότητες θα μετακινηθούν από τα μικρά νοσοκομεία σε νοσηλευτικά ιδρύματα πρώτης γραμμής ώστε να καλυφθούν καίρια κενά.
 

Σχόλια