Δείτε ποιοι είναι Αυτοί ....που θέλουν ν' ασφαλίσουν την Ζωή σου, την Υγεία σου και την περιουσία σου !...

Τώρα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ....θέλουν ν' ασφαλίσουν -υποχρεωτικά- όλα τα ακίνητα της χώρας κατά κινδύνου σεισμού ....όταν οι ίδιοι έχουν "κατεδαφίσει" τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης,  με "Το «σκάρτο» χαρτί-συμβόλαιο (που) κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» στις εταιρίες",  όπως αναφέρει στον τίτλο άρθρου, το έγκριτο και εξειδικευμένο περιοδικό   NextDeal.
 
Διαβάστε, Υποχρεωτική η ασφάλιση όλων των ακινήτων:
 
 
Το «σκάρτο» χαρτί-συμβόλαιο κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» στις εταιρίες. Όμως για πόσο ακόμα;
 
http://89.207.135.20/Ειδήσεις/Ιδιωτική-Ασφάλιση/item/16133-Το-«σκάρτο»-χαρτί-συμβόλαιο-κυκλοφορεί-κι-«οπλοφορεί»-στις-εταιρίες-Όμως-για-πόσο-ακόμα.html
 
[ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΜΈΝΑ ΣΧΌΛΙΑ, ΈΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ! ]
 
 
 
 
Η αδιαφορία και ο κακός χειρισμός προς τους ανθρώπους του AGENCY έφερε παράπλευρες απώλειες αλλά και ωφελήματα σε έναν αριθμό εταιριών.

Ο Γενικός απολογισμός ΔΕΝ έγινε ακόμα και αυτοί που έπρεπε δεν «τόλμησαν» να αγγίξουν το θέμα. Οι σύλλογοι δεν είχαν την ικανότητα ούτε την βούληση να πάρουν «θέση» αφού οι πιο πολλοί από τα πρόσωπα των Διοικητικών Συμβουλίων «εμπλέκονται» στο «πρόβλημα» της μετάλλαξης του Agency σε πρακτορομεσιτικά γραφεία.

Οι ίδιες «παρέες» αλληλοκάλυψης σε εταιρίες, ενώσεις, σωματεία, ΔΕΙΑ, εποπτεία, επιτροπές κλπ το θέμα της νομιμότητας και ηθικής το «σκέπασαν» γρήγορα-γρήγορα με νομικά «σοφίσματα» και παρανομίες όπου «βάφτιζαν» «νηστίσιμο» το κρέας…Δείτε στο βιβλίο του Δημ. Ρουχωτά «Άνθρωποι και Αριθμοί» τα πρόσωπα και τις θέσεις τους και θα αναρωτηθείτε και εσείς εάν είναι δυνατόν να «ξεκολλήσει» αυτή η ασφαλιστική αγορά από τις αδυναμίες του παρελθόντος και την τελευταία θέση στην Ευρώπη… Οι άνθρωποι του Agency (δηλαδή αυτοί που δημιουργήθηκαν από τρεις - τέσσερις Έλληνες μετόχους με επικεφαλής τον Δ. Κοντομηνά) είναι αυτοί που ΕΠΑΝΔΡΩΣΑΝ τις πωλήσεις που φέρνουν χρήμα στις εταιρίες και «ζωντάνεψαν» την ασφάλιση μέχρι που τους «αποσυντόνισαν» βαφτίζοντάς τους συντονιστές πρακτορομεσίτες. Πώς γίνεται να είναι ένας 15-20-30 χρόνια συντονιστής και ξαφνικά να γίνει ταυτόχρονα και πράκτωρ και μεσίτης και συντονιστής αρκετές φορές στα ίδια γραφεία, με τους ίδιους ασφαλιστές και ίδιους πελάτες αλλά με «νόμιμες» δήθεν υπογραφές στ’ όνομα της γυναίκας, του παιδιού ή του γαμπρού ή της νύφης;

Ποιοι κέρδισαν από αυτές τις μεταλλάξεις ή «μεταστάσεις»…

Ποιες εταιρίες βρήκαν έτοιμο πωλησιακό δυναμικό;

Ποιοι Διευθύνοντες (και οι περί αυτούς) έκαναν «επικερδείς» για το μέλλον συμβάσεις με πράκτορες και πόσα μεσαία στελέχη έβαλαν «το δάχτυλό τους στο μέλι» παίρνοντας «αέρα» από αυτές τις δοσοληψίες; Λένε ότι μέχρι και «αέρα» πήραν κάποιοι από ενοικιάσεις γραφείων για λογαριασμό εταιριών.

Ποια «μεγαλοσχήματα» έγιναν «ομπρέλες» και σκέπασαν «συναδέλφους» τους εταιριών που έκλεισαν με πολλά χρέη που τα ψάχνουν ακόμα οι εκκαθαριστές; Είναι αρκετές αυτές οι πρακτορομεσιτικές που έγιναν «κάποιοι» μετά από την υποδοχή όλων αυτών και κυρίως αυτών που πουλούσαν «ΖΩΗ»… Δείτε την παραγωγή, γυρίστε λίγο πίσω και θα δείτε αυτά τα μεσιτικά γραφεία και πρακτορεία που «πούλαγαν» σκάρτα συμβόλαια συνήθως αυτοκινήτων τώρα μπήκαν στα «σαλόνια» κλάδου ζωής προσδοκώντας κύπελλα και bonus και «χρήση» αυτοκινήτου…! Σκάρτα συμβόλαια δεν υπήρχαν στο κανένα υποκατάστημα Agency, επειδή τον έλεγχο τον έκανε ο Διευθυντής υποκαταστήματος πριν τον έλεγχο των κεντρικών.

Αυτά τα «σκάρτα» συμβόλαια μου θύμισε και εγκύκλιος Μεσιτικής Εταιρίας που χθες (!) έστειλε στους συνεργάτες της μιλώντας για αθέμιτη πρακτική και καταστρατήγηση τιμολογίου της ENTERPRISE σχετική με καταστρατήγηση χρήσης γεωγραφικής περιοχής και πρόθεση έκδοσης ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ για είσπραξη κανονικού ασφαλίστρου… Όλοι ξέρουν πρόσωπα και εταιρίες όπως όλοι γνωρίζουν και τους δέκα πρώτους συνεργάτες ζωής (δέκα μεσιτικές!) που θα έχουν χρήση αυτοκινήτου με πόντους (!) επιτυχίας που μετράνε και «κεντρικά» και «υπομονάδες» (τι είναι;) κλπ κλπ…

Η αγορά μας κατάφερε και κάτι ακόμα: Μετέτρεψε τους εξειδικευμένους ασφαλιστές ζωής ΚΑΙ σε αυτοκινητάδες ή μόνο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΔΕΣ που «ψευτοζούνε» (;) με την «ψευτοπρομήθεια» του 12-15%  επί του ασφαλίστρου των 30€ ή 50€ ή 70€ ή 80€ ή 127€…
Όλοι αυτοί οι «ηγέτες της ζητιανιάς» υποβάθμισαν τα πάντα με όλα αυτά τα «σκάρτα» συμβόλαια που οδήγησαν τις 60 εταιρίες στο κλείσιμο και πρόσφεραν εισοδήματα από «άγνωστες» εκτός κανονικής προμήθειας πηγές όπως προμήθειες σε συνεργεία, ανασφάλιστα, καθυστερημένα σήματα…

Οι διαφορετικές προμήθειες και πολιτικές όπως και τα διαφορετικά τιμολόγια ΔΕΙΧΝΟΥΝ και το πόσο ηγούνται οι επικεφαλής των εταιριών τους.

Μέσα στο κλίμα της παραπληροφόρησης του κλάδου που συμμετέχουν και κάποια μέσα ΜΗ ενημέρωσης όλοι οι δείκτες της ασφαλιστικής αγοράς δείχνουν ότι όλες αυτές οι «παρανομίες» είναι ΠΙΣΤΟΛΙΑ που καθημερινά πυροβολούν την καρδιά των ασφαλειών. Τα θύματα είναι πολλά και πληθαίνουν καθημερινά. Ανάμεσά τους και οι νόμιμοι και αγωνιστές και «λειτουργοί» του θεσμού που πονάνε και υποφέρουν περιμένοντας κάποια μέρα την αλλαγή. Δίπλα τους και οι «παραδοσιακοί» άνθρωποι του κλαδικού τύπου που για 30,40,50 χρόνια μάχονται ΥΠΕΡ του επαγγελματία ασφαλιστή.

Το www.nextdeal.gr νοιώθει ότι πλησιάζει η μέρα που το «σκάρτο» θα περιορισθεί στο ελάχιστο και ότι το «πολύ σκάρτο» θα αποβληθεί μαζί με τους εκφραστές του.

Η αξιοπρέπεια ταιριάζει στους ασφαλιστές που ασκούν έργο αγάπης στον συνάνθρωπο.

Ε.Σ.


[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Σχόλια