ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΠΡΕΜΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΠΕΔ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΠΡΕΜΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΠΕΔ
«ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΕΜΕΤΗ, ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ «ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ» ΓΛΩΣΣΑ»
«ΔΕΝ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ»
«ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ». ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Η ΟΛΛΑΝΔΟΣ Η ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Η ΛΑΡΚΟ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΛΟΓΩ «ΔΡΑΣΕΩΝ» ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ;»


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Περιφέρειας για τα θέματα της επικαιρότητας, σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων έκανε τις εξής δηλώσεις:

Γεγονότα Πρεμετή

«Με ανησυχούν οι βραδυφλεγείς αντιδράσεις του ΥΠΕΞ. Έπρεπε να υπάρξει και δεύτερος γύρος επεισοδίων από τους εγκάθετους του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Πρεμετή, για να πράξει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αυτό που του ζητούσα να γίνει, με ανακοίνωσή μου, ΑΜΕΣΩΣ μετά τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης; Δηλαδή να κληθεί στο ΥΠΕΞ ο Αλβανός πρεσβευτής στην Αθήνα για να του γίνει διάβημα διαμαρτυρίας;

Οφείλω, επίσης, να επισημάνω ότι στη νέα ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ πουλάει πάλι αγριάδα τύπου «τσάμπα μάγκας» και δεν αναφέρει πουθενά αν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε το αυτονόητο, να τηλεφωνήσει δηλαδή στο σοσιαλιστή σύντροφό του Έντι Ράμα τον οποίο – υπενθυμίζω- είχε σπεύσει να συγχαρεί τηλεφωνικά όταν εξελέγη πρωθυπουργός.

Όταν φτάνει στο σημείο ο ανυπεράσπιστος, από την ελληνική Πολιτεία, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος να εγκαταλείπει το συνήθως ήρεμο ύφος του και να ανεβάζει τους τόνους των δηλώσεών του και να αναφέρεται σε εποχές Χότζα, τότε η διπολική συγκυβέρνηση και προπαντός ο ΥΠΕΞ, οφείλουν να αντιδρούν με την πλέον αυστηρή γλώσσα που επιβάλλεται. Σε άθεους και αντίχριστους, σε παρακράτος που βάλλει κατά της Ορθοδοξίας, δεν υπάρχει διπλωματικός καθωσπρεπισμός».

Κατασχέσεις

«Δεν περίμενα από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα να πει κάτι διαφορετικό για τις επερχόμενες κατασχέσεις που έχει αποφασίσει. Ως άνθρωπος των τραπεζών, τις τράπεζες θα προασπίσει, έστω και αν πετάξει στον Καιάδα της λογικής του εκατομμύρια Έλληνες που βρίσκονται μέσα ή κοντά στα κόκκινα δάνεια και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους λόγω των μνημονιακών πολιτικών και της δραματικής ύφεσης της οικονομίας.

Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος σε δική του ραδιοφωνική συνέντευξη, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αντιταχθούμε σε αυτή τη σφαγή των περιουσιών των Ελλήνων, και μέσα στη Βουλή και έξω στο δρόμο μαζί με τον κόσμο».

Σταυρίδης

«Προσωπικά, κάτι δεν μου κολλάει στην όλη υπόθεση της παραίτησης του Πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη. Αυτό λέει η δημοσιογραφική μου εμπειρία, Δεν μπορώ να φανταστώ, πώς είναι δυνατόν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας όπως είναι ο ίδιος και με παρελθόν πολύ «αποφασιστικών δράσεων», όπως απέδειξε με την Calcestruzzi, να κάνει δύο κινήσεις που έφεραν την παραίτηση, όπως το αεροπλάνο και η «κατά λάθος» διανομή της φωτογραφίας.

Έχω την εντύπωση ότι κάτι άλλο παίζεται. Ή ο ίδιος έψαχνε αφορμή για «έξοδο» πόσο μάλλον, μετά την επίσκεψή του στη ΛΑΡΚΟ ή έπρεπε να αδειάσει την καρέκλα για να προωθηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ αλλοδαπός αξιωματούχος! Δεν αποκλείω και Γερμανός ή Ολλανδός!

Μάλιστα, συνομιλώντας σήμερα το πρωί με την αρμόδια Τομεάρχη των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, (που την βρήκα έξω από τα στρατόπεδα της Κοζάνης, μαζί με τις γυναίκες εκείνων των εργαζομένων που πετιούνται στο δρόμο με το κλείσιμο των στρατοπέδων), δεν μου απέκλεισε και το ενδεχόμενο η παραίτηση να έχει να κάνει με δεύτερες σκέψεις για μελλοντικό καταλογισμό ποινικών ευθυνών, λόγω της «δράσης» του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ό, τι αφορά στη ΛΑΡΚΟ, στην τελευταία επίσκεψη που έκανα στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με διαβεβαίωναν άπαντες, ότι μετά την επιθεώρηση που έκανε εκεί ο Στέλιος Σταυρίδης, εμφανίστηκε να αναθεωρεί πολλές απόψεις σε σχέση με το ξεπούλημα αυτής της πρότυπης ελληνικής μεταλλευτικής εταιρείας.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα μάθουμε την αλήθεια».

Σχόλια