Τέρενς Κουίκ: Η μυστική διπλωματία της κυβέρνησης για το κρίσιμο ζήτημα της Συρίας, δεν είναι αποδεκτή..

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
«ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»
O Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πρόδρομου Παπαηλιόπουλου του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, έκανε την εξής δήλωση:

«Η μυστική διπλωματία της κυβέρνησης για το κρίσιμο ζήτημα της Συρίας, δεν είναι αποδεκτή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από τον ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο την άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Όπως είναι γνωστό ομόφωνα και η Διαρκής Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έχει ζητήσει την ενημέρωσή της από τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υπενθυμίζω ότι έχει ζητηθεί και η ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση σιωπά.

Σας παραπέμπω και στην προχθεσινή παρέμβαση του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, την οποία μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος, εκφράζοντας την πολλαπλή του ανησυχία και για την τύχη των Χριστιανών της Συρίας και για την τύχη των απαχθέντων Μητροπολιτών και για τον επικίνδυνο ρόλο που προσπαθεί να παίξει στην περιοχή ο Ερντογάν με την πολιτική του.

Απόψε, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος με κάλεσε για νέα συνεργασία επί του συριακού ζητήματος που το παρακολουθούμε με πάρα πολλή προσοχή και μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ».

Σχόλια