Εκλογές τώρα;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Όλοι οι κυβερνητικοί μάς ενημερώνουν επί καθημερινής σχεδόν βάσεως ότι εμείς, δηλαδή ο λαός, δεν θέλουμε εκλογές τώρα με τίποτε. Που να έλθει ο κόσμος ανάποδα, εμείς επιμένουμε σταθερά: όχι εκλογές. Διερμηνεύουν τις επιθυμίες μας, όπως κάνει ο πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της ...
Δημοκρατίας όταν στέλνουν τηλεγράφημα συμπαράστασης σε πληγείσες από θεομηνίες ή ανθρώπινες μαλακίες χώρες διερμηνεύοντας τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Δήλωση συμπαράστασης προς εμάς καμμία.
Και γιατί να θέλω εκλογές παρακαλώ; Μια χαρά δεν πάνε όλα; Σταθερότητα ενόψει της ανάπτυξης. Είναι δυνατόν να καταστρέψω αυτή τη σταθερότητα και να χάσω στιβαρούς ηγέτες όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Σταϊκούρας, προ πάντων δε ο Στουρνάρας;
Εντάξει μπορεί να έχουν κουραστεί οι βουλευτές ψηφίζοντας νόμους που διαλύουν την κοινωνία, αλλά και τί μ’ αυτό; Το μεν πνεύμα απρόθυμο, η δε σαρξ ισχυρή που λένε οι αγράμματοι, αλλά ανοιχτομάτηδες.
Και σπεύδει η λαοπρόβλητη [αυτό να μην το ξεχνάμε] κυβέρνηση να περάσει ό,τι άλλο επιθυμεί η τρόικα. Καταληκτική προθεσμία η 17.11.2013. Ποιος την καθόρισε αυτήν την προθεσμία; Μα οι ίδιοι οι βουλευτές εδώ και πάρα-πάρα πολλά χρόνια.

«Άρθρο 72 Π.Δ. 96/2007 - Περιεχόμενο ψηφοδελτίων - Σταυροί προτίμησης - Πρόωρες εκλογές
………………………………………….

11. Σε περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται μέσα σε δεκαοκτώ μήνες από τις προηγούμενες, δεν εφαρμόζονται για τις εκλογές αυτές οι περί εκλογής βουλευτών με σταυρό προτιμήσεως διατάξεις του παρόντος, αλλά οι περί σειράς καταλήψεως εδρών διατάξεις (λίστα) του Π.Δ. 152/1985, που επαναφέρονται σε ισχύ και εφαρμόζονται κάθε φορά για την περίπτωση αυτή».
Αφού οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν την 17.06.2012, αν γίνουν νέες εκλογές μέχρι την 17.12.2013, θα γίνουν με λίστα. Άρα ο Αρχηγός εκάστου κόμματος θα ορίσει τη σειρά αυτών που θα εκλεγούν. Συνεπώς, όποιοι δεν είναι φρόνιμα παιδιά και καταψηφίσουν τις επιλογές της τρόικα, θα οδηγήσουν τη χώρα σε [καταστροφικές για τους ίδιους] εκλογές, όπως μας ενημέρωσε ο πολύς κ. Μπαλτάκος κατ’ εντολήν του αποφασιστικού πρωθυπουργού.
Πρέπει, λοιπόν, όλα τα νέα μέτρα να έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι την 17.11.2013, ώστε αν κάτι πάει στραβά και δεν ψηφισθούν, να έχει ο πρωθυπουργός τον απαραίτητο χρόνο να προκηρύξει εκλογές και να βάλει στη Βουλή τους αρεστούς και πειθήνιους οσφυοκάμπτες. [ΣΗΜ: το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές διεξάγονται εντός μηνός από της προκηρύξεώς των δια της διαλύσεως της Βουλής].
Μιλάμε για ΤΗ Δημοκρατία, την οποίαν, ειρήσθω εν παρόδω, «αποκατέστησε πλήρως» ο Ανδρέας με τον Άκη υπό το φάσμα της αποστασίας. Δική τους έμπνευση και αυτή η «λίστα», εξ ου και το μεγάλο σοσιαλιστικό κόμμα αποκαλείται και «μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη». Όλο σε λίστες μπλεγμένοι αυτοί οι δημοκράτες προοδευτικοί σοσιαλιστές, τους οποίους σιγοντάρουν οι συντηρητικοί κοινωνικοφιλελεύθεροι.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Σχόλια