Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; Μ.Κέρμπερ: "Ανταλλαγή κρατικής περιουσίας για μείωση του ελληνικού χρέους"

Ο γεν. διευθυντής του λόμπι των Γερμανών Βιομηχάνων BDI Μαρκους Κέρμπερ  - στενός συνεργάτης του Σόιμπλε (και αυτό έχει την σημασία του) - σημειώνει πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν η Γερμανία λάβει ως αντάλλαγμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία!
Σε μία πρόταση που αποκαλύπτει...το γιατί η Ελλάδα έγινε αποικία χρέους προχωρά ο γενικός διευθυντής του λόμπι των Γερμανών Βιομηχάνων BDI, Μαρκους Κέρμπερ και στενός συνεργάτης του Γερμανού υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
 
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο κ. Κέρμπερ προτείνει ο Μόνιμος Μηχανισμός Διάσωσης ESM να εξελιχθεί σε ένα είδος «υπ. Οικονομικών» το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να παρεμβαίνει στο δημόσιο χρέος των χωρών μελών. 
 
«Για παράδειγμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, «ο ESM θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να λαμβάνει κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Έτσι θα εξακολουθεί το χρέος να είναι βιώσιμο».
 
Ο Κέρμπερ, που είχε διατελέσει μέχρι το 2011 διευθυντής του τμήματος δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, εστιάζει στη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ της τρόικα για το χρέος της Ελλάδας και κατά πόσο αυτό είναι βιώσιμο. Και υπογραμμίζει πως μία ελάφρυνση δεν χρειάζεται να έλθει κατ’ ανάγκη από ένα συμβατικό «κούρεμα» χρέους.
 
«Καθώς στις χώρες σε κρίση παρατηρείται καθυστέρηση στις ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να δίδονται κρατικά περιουσιακά στοιχεία στον ESM απευθείας προκειμένου να μειώνεται το χρέος τους», σημειώνει χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν αλλαγές στην Συνθήκη της Ευρώπης.
 
Εν ολίγοις αυτό που υποστηρίζει ο Κέρμπερ είναι να μπει η Ελλάδα σε μια διαδικασία απορρόφησης, από την Γερμανία όπου λίγο-λίγο θα παραδίδει κομμάτια της, όχι για να ξεχρεώσει αλλά για να είναι το χρέος "βιώσιμο". 
 
Δηλαδή δεν θέλουν να ξεχρεώσουμε ποτέ, μέχρι η χώρα να πουληθεί εντελώς, ώστε να μην είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, και να μην ξαναυπάρξει ποτέ ελληνικό κράτος. Ο άνθρωπος αυτός είναι φίλος του Σόιμπλε, και προφανώς έχει βγει μπροστά ως "λαγός" εξελίξεων που μας περιμένουν μετά τις εκλογές.
 
Εδώ θα πρέπει να πρσδιοριστεί τι εννοεί ο κύριος αυτός με τον όρο "κρατικά περιουσιακά στοιχεία". Ακόμα και το έδαφος της χώρας είναι "κρατικό περιουσιακό στοιχέιο". Υποννοεί κάποιο είδος απόσπασης εδαφών; Για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών; Αυτό ονειρεύονται στο Βερολίνο;
 
"Κρατικά περιουσιακά στοιχεία" είναι και τα απεριόριστα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται αποθηκευμένα εντός του υπεδάφους μας και της ΑΟΖ μας. Κοιτάσματα ανυπολογιστης αξίας. Μήπως για αυτό τον λόγο χρεωκοπήσαμε; Για να παραχωρηθούν προς "ελάφρυνση (όχι διαγραφή) του χρέους"; Για να γίνει το χρέος μας "βιώσιμο";Δηλαδή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε, όχι να σταματήσουμε να χρωστάμε. Απλά θα μας διευκολύνουν τις δόσεις, και θα μας έχουν πάρει ότι έχουμε.
 
Φυσικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις ούτε λόγος. Προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν, και είναι σίγουροι ότι οι πολιτικοί μας είναι αρκετά καλοί υπάλληλοι, για να τολμήσουν να "τρέξουν" την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου το Κατοχικό Δάνειο είναι άμεσα απαιτητό.
 
Πολύ ωράια συμφωνία, απολύτως στο πνεύμα της υποτιθέμενης ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης", δυστυχώς οι Γερμανοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν το άγριο παρελθόν τους. Αδιαφορούν παντελώς για το δίκαιο, και τον σεβασμ'ο στους άλλους, για αυτούς ισχύει όπως και παλιά, το δίκιο του ισχυροτέρου, και σέβονται μόνο όσους τους πολεμάνε. Όσοι τους προσκυνούν, πέφτουν στα μάτια τους, και στο τέλος τους εξοντώνουν.
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Πρώτα διεθνής λογιστικός έλεγχος του χρέους,μετά καταβολή των υποχρεοτικών δανείων και πολεμικής αποκατάστασεως και μετά εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.