Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΛΑΡΚΟ κατά της ΔΕΗ

Tο δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση της ΛΑΡΚΟ έχει πλέον η ΔΕΗ καθώς το  Πρωτοδικείο της Λαμίας στο οποίο είχε προσφύγει η μεταλλουργία νικελίου κατά της ΔΕΗ, δικαίωσε την δεύτερη.
Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί τουλάχιστον μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Και αυτό διότι υπάρχει δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης  προς την τρόικα να παρουσιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου το οριστικό πλάνο για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.
Ενόψει λοιπόν της παρουσίασης του σχεδίου για την υπό αποκρατικοποίηση βιομηχανία -το οποίο και θα διευθετεί ή θα λαμβάνει υπόψη όλα τα εκκρεμή ζητήματα της βιομηχανίας νικελίου, μεταξύ των οποίων και το θέμα της ηλεκτροδότησης- οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποφευχθεί προσωρινά κάποια κίνηση διακοπής της ηλεκτροδότησης από την πλευρά της ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ αυτή τη στιγμή -μετά από προσφυγή στη ΡΑΕ- έχει επιτύχει να ηλεκτροδοτείται προσωρινά με κόστος μεγαβατώρας 50 ευρώ καθώς στο παρελθόν το τιμολόγιό της ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Ακόμη και αυτή η τιμή είναι διπλάσια σε σχέση με το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας άλλων ενεργοβόρων βιομηχανιών στην Ευρώπη (25 ευρώ η μεγαβατώρα).
Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η βιομηχανία έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Θυμίζουμε ότι το ενεργειακό κόστος αποτελεί περίπου το 40% του λειτουργικού κόστους.
WWW.ENERGYPRESS.GR
 

Σχόλια