ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΥΡΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΠΑΡΑ ΠΟΜΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

Οι όροι του δημάρχου Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ
Στην αρχή το ακούσαμε και δεν ήμασταν σίγουροι ότι είναι δυνατόν να έχει ένας δήμαρχος τόσο θράσος.
Για δείτε..

Στις 9 Αυγούστου νεολαίοι της Σμίνθης του νομού Ξάνθης οργανώνουν ένα φεστιβάλ στο χωριό τους. Πήγαν λοιπόν κάποιοι από αυτούς και ζήτησαν από τον δήμαρχο Μύκης κ. Μουσταφά Τσουκάλ την στήριξη του σε αυτή την γιορτή .
Καθώς όμως είναι γνωστό ότι η περιοχή είναι ¨ευαίσθητη¨ για το τουρκικό προξενείο, το οποίο επιδιώκει να εκτουρκίσει όλους τους Πομάκους που κατοικούνε εκεί, ο δήμαρχος αντέδρασε με έναν γνήσια τουρκικό-φασιστικό τρόπο.
Ζήτησε το πρόγραμμα από τους διοργανωτές και μετά τους έθεσε - σαν αγάς στο τσιφλίκι του - τους εξής όρους:
1) Οι ομιλίες στο φεστιβάλ αυτό να γίνουν ΜΟΝΟ στις, όπως είπε, ¨επίσημες γλώσσες¨. Προφανώς λόγω της ανεπάρκειάς του στα ελληνικά δεν αντιλαμβάνεται τι θα πει ¨επίσημη γλώσσα¨. Διαφορετικά θα ήξερε ότι παρά τους πόθους κάποιων στην ελληνική Θράκη, ακόμη επίσημη γλώσσα είναι μόνο τα ελληνικά. Αυτό όμως που προφανώς επιδίωκε ο δήμαρχος Τσουκάλ είναι να μην ακουστούν δημόσια τα πομάκικα. Η απαγορευμένη γλώσσα! Γιατί; Μα διότι αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς της Τουρκίας και τα τσιράκια του προξενείου στην περιοχή. Δηλαδή μια γλώσσα που παρά την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας και την λυσσαλέα προπαγάνδα του προξενείου εξακολουθεί και μιλιέται!
2) Ο δήμαρχος μάλιστα προχώρησε ακόμη παραπέρα. Βλέποντας το πρόγραμμα ζήτησε και πέτυχε να αφαιρεθεί από αυτό ένα θεατρικό που υπήρχε. Ο λόγος για τον οποίο το έκανε ήταν διότι απλά ήταν στα πομάκικα! Ξανά δηλαδή η ¨απαγορευμένη γλώσσα¨!
Σήμερα λοιπόν, 31/7/2013, αυτούς τους όρους που έθεσε και επέβαλε στην νεολαία της Σμίνθης, τους ανακοίνωσε - προφανώς ως απόλυτα φυσιολογικούς - και στο δημοτικό συμβούλιο! Τόσο θράσσος, τόση περιφρόνηση στη γλώσσα και την ταυτότητα των προγόνων του!
IRFAN-300x249
Παρών ήταν και ο γνωστός Πομάκος αγωνιστής Ιρφάν Μεχμεταλή - υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες - ο οποίος είχε πληροφορηθεί την υπόθεση και πήγε να ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά όσα του μεταφέρθηκαν. Στο άκουσμα της δημαρχιακής αθλιότητας αντέδρασε φωνάζοντας και αποχώρησε, μη πιστεύοντας κι ο ίδιος το κατάντημα ορισμένων συντοπιτών του. Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι, περήφανοι Πομάκοι, σαν τον Ιρφάν αλλά πού είναι άραγε όλοι οι άλλοι;  TOYRKIKANEA.GR

Σχόλια