ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«ΠΡΙΝ ΑΠΟ 73 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΡΠΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ. ΣΗΜΕΡΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ»

 ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΠΡΙΝ ΑΠΟ 73 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΡΠΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ. ΣΗΜΕΡΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ»
«ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΕΗΣΗΣ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΟΘΗΚΕ ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ»
Στις εκδηλώσεις στην Τήνο για την Κοίμηση της Θεοτόκου και τα 73 χρόνια από τον τορπιλισμό της Έλλης,
παραβρέθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, την ακολούθησε μαζί με τους πιστούς, πίσω από την «ζώνη επισήμων», μαζί με τον Πολιτευτή Κυκλάδων Βασίλη Παρασκευαΐδη, την Περιφερειάρχη Κυκλάδων των ΑΝΕΛ Μαργαρίτα Φωσκώλου, τον υποψήφιο Πολιτευτή Νίκο Κοντογιώργη και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών του Κινήματος από τα κυκλαδίτικα νησιά.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως γράφουμε στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη, ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για την πατρίδα μας, με οδηγό την Παναγιά.

Τη Μεγαλόχαρη, ήρθαμε αυτές τις δύο μέρες στο νησί της Τήνου, για να την προσκυνήσουμε και να τις ζητήσουμε με την θεία δύναμή Της και μεγαλοσύνη Της, να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Το 1940 ο φασισμός τορπίλισε την ΕΛΛΗ, συμπαρασύροντας στον υγρό τάφο το ηρωικό πλήρωμά του. Εβδομήντα τρία χρόνια αργότερα η Ελλάδα υφίσταται την τορπίλη ενός άλλου φασισμού, της μερκελικής πολιτικής και των διεθνών τραπεζιτών, όπως μετουσιώνεται στην Ελλάδα από τη συγκυβέρνηση δύο κομμάτων και τις παλινδρομήσεις από το χώρο της Αριστεράς.

Τέλος, θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου που για πρώτη φορά η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης μετετράπη σε βήμα πολιτικής προπαγάνδας.

Απορώ για το γεγονός ότι επετράπη στον παριστάμενο Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Κυκλάδων, στη μέση της λιτανείας, από την εξέδρα όπου εψάλλει η Δέηση και δίπλα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, να εκφωνήσει κυβερνητική κατήχηση, καπελώνοντας αυτή την κορυφαία εορτή της Ορθοδοξίας μας.

Είναι κρίμα και ντροπή. Αυτό δεν συνέβη στο παρελθόν ούτε από πρωθυπουργούς, ούτε από κορυφαίους Υπουργούς, που ήρθαν στο νησί την επέτειο του Δεκαπενταύγουστου. Και δεν γνωρίζω αν συνέβη ποτέ τη διάρκεια της λιτάνευσης της οποιασδήποτε εικόνας σε οποιαδήποτε εορτή αγίου, σε ολόκληρη την Επικράτεια».
Σχόλια