Οι αποκαλύψεις μας στο zougla.gr..


Τις αποκλειστικές αποκαλύψεις μας στις 10 Ιανουαρίου 2013, που είχαμε αναρτήσει ΕΔΩ...

Παρουσιάζει το zougla. gr

"Έρευνα-φωτιά για πλαστά τιμολόγια..."

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Σημαντική έρευνα σχετικά με παράνομες βιβλιοδεσίες και αθεώρητες αποδείξεις διενεργεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο στόχαστρο έχουν μπει δεκάδες δικηγορικά γραφεία και ο δικηγορικός σύλλογος Λάρισας, καθώς πρώην υπάλληλος του οποίου φέρεται να πρωταγωνιστεί σε απάτη με παράνομα παραστατικά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον Βαγγέλη Νιουράκη, ο οποίος διατηρούσε τυπογραφείο-βιβλιοδετείο στη Λάρισα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το φθινόπωρο του 2009 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώην διευθυντή του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι στον Σύλλογο υπήρχαν (τα τελευταία χρόνια) αρκετές αθεώρητες αποδείξεις με την επωνυμία του και τη διεύθυνση ενός σπιτιού που είχε στην κατοχή του πριν από δέκα χρόνια. Του επεσήμανε μάλιστα ότι τις συγκεκριμένες αποδείξεις διακινούσε ένας υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης του τυπογράφου.

Όταν ο κ. Νιουράκης πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν αθεώρητες αποδείξεις στις οποίες αναγραφόταν το όνομά του, επισκέφθηκε τον διευθυντή του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και ζήτησε να δει τις αποδείξεις.

Όπως καταγγέλλει, την ίδια κιόλας ημέρα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου κ. Φίλιππο Σαμαρά, ο οποίος του ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να διευθετηθεί το εν λόγω θέμα. Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας δεν θέλησε να ακούσει το παραμικρό σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του υπαλλήλου. Αντ' αυτού, τον ενημέρωσε ότι όποιες αποδείξεις με την επωνυμία του υπήρχαν στο Σύλλογο θα καταστρέφονταν και θα τις αντικαθηστούσε με άλλες.

Κλειστές πόρτες από Σαχινίδη-ΣΔΟΕ Λάρισας

Τον Μάιο του 2010 προκειμένου ο καταγγέλλων προκειμένου να μην καταστραφεί οικονομικά επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ Λάρισας και κατήγγειλε τον υπάλληλο. Η υπηρεσία όμως, άγνωστο γιατί, δεν δέχτηκε την καταγγελία. Ένα χρόνο αργότερα, ζήτησε τη βοήθεια του τότε υφυπουργού οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη. Παρότι κατέθεσε όλα τα έγγραφα που αφορούσαν την υπόθεση, τελικά ο υπουργός δεν ασχολήθηκε με το θέμα και τον παρέπεμψε αλλού.

Τον Μάρτιο του 2012, επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ Αθήνας, προκειμένου να καταγγείλει ξανά τον πρώην συνεργάτη του. Η καταγγελία παραπέμφθηκε από το ΣΔΟΕ Αθήνας στο ΣΔΟΕ Λάρισας, το οποίο με τη σειρά του το παρέπεμψε στο ΣΔΟΕ Βόλου. Ούτε όμως αυτό δεν ξεκίνησε τον έλεγχο...

Τελικά έστειλε την υπόθεση στον οικονομική αστυνομία, η οποία με εντολή του οικονομικού εισσαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα της Λάρισας, ο οποίος διέταξε το ΣΔΟΕ να προβεί άμεσα σε έλεγχο.

Από τον δικηγορικό σύλλογο Λάρισας κατασχέθηκαν δεκάδες έγγραφα και από το σπίτι του συγκεκριμένου υπαλλήλου, 200 μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή ο εν λόγω υπάλληλος έχει παραπεμθεί σε δίκη, ενώ οι ελεγκτικές Αρχές επιδίδονται σε σαφάρι προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της απάτης αλλά και την εμπλοκή γνωστών δικηγορικών γραφείων. 

http://www.zougla.gr/greece/article/to-skandalo-tis-larisas

Σχόλια