Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Πάνος Καμμένος: Το success story μετατρέπεται, σε story παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας, σε «γ… το κεφάλι μου»

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε σήμερα στο Κοινοβούλιο ένα ακόμη νομοσχέδιο του μνημονίου, ακόμα ένα νομοσχέδιο με νέα μέτρα, ακόμα ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που ακόμα και η Νομική Υπηρεσία της Βουλής το κρίνει ως αντισυνταγματικό.
Συνεχίζουμε, δηλαδή, σε αυτήν εδώ την αίθουσα να παραβιάζουμε με εντολή της τρόικα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τον καταστατικό χάρτη της χώρας, τη Δημοκρατία!
Συνεχίζουμε να νομοθετούμε με διαφορετικές πλειοψηφίες, οι οποίες προκύπτουν κατόπιν συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, αλλά με μόνιμους στα έδρανα του Υπουργείου Οικονομικών πρώην συνεργάτες του κ. Σημίτη, πρώην συνεργάτες της «Goldman Sachs», πρώην συνεργάτες των διεθνών τραπεζών.

Στη θέση του κ. Στουρνάρα, από το 2009 και μετά ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν υπάλληλος της «Goldman Sachs», στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη, που διορίστηκε από τον κ. Παπανδρέου και πήρε την άγουσα προς το Ειδικό Δικαστήριο προχθές, όχι βεβαίως για το μνημόνιο και για το ότι έβαλε τη χώρα σε αυτήν τη μέγγενη της τρόικα, σε αυτήν την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, αλλά για πλημμελήματα και κακουργήματα που διέπραξε για συγγενικά του πρόσωπα.

Σήμερα, στη θέση του υπουργού Οικονομικών δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής ούτε της ΔΗΜΑΡ. Στη θέση του υπουργού των Οικονομικών είναι ο έτερος εκλεκτός του κ. Σημίτη, ο έτερος εκλεκτός του Πρωθυπουργού που υπέγραψε τα swaps το 2000 και οργάνωσε την πορεία της χώρας στη μέγγενη των διεθνών τραπεζιτών. Αυτοί κυβερνούν τούτον εδώ τον τόπο! Τον κυβερνούν με θράσος, κατά παράβαση του Συντάγματος και με τον μανδύα του κοινοβουλευτισμού!

Έως πότε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα το ανεχόμαστε αυτό;

Βλέπω συναδέλφους με τους οποίους υπήρξαμε μαζί επί είκοσι χρόνια σε αυτά τα έδρανα, συναδέλφους που υπήρξαμε μαζί στη Νέα Δημοκρατία, συναδέλφους που πέρυσι τέτοια εποχή έκαναν δημόσιες δηλώσεις λέγοντας ότι αν έρθουν νέα μέτρα φορολογικά, αν έρθουν νέα χαράτσια, δεν θα τα ψηφίσουν, ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Και σήμερα το βράδυ καλούνται να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το σύνολο του ελληνικού λαού στη δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας.

Βλέπω συναδέλφους της συμπολίτευσης που πήραν το λόγο και μίλησαν για «κουρελόχαρτα», μίλησαν για νομοσχέδιο που γράφεται στο πόδι. Βλέπω άλλους οι οποίοι αμφισβήτησαν τη συνταγματικότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου - πριν από λίγο ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κακλαμάνης, χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου - και όμως το ψηφίζουν.

Βλέπω Υπουργούς της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα εδώ και θα κληθούν να επιβεβαιώσουν αυτό το νομοσχέδιο το οποίο βασίζεται πού; Βασίζεται στη θεωρία του Γιώργου Παπανδρέου και των υπαλλήλων του, δηλαδή ότι τα στοιχεία του 2009 ήταν ψευδή και πλαστά.

Και ερωτώ, κύριοι συνάδελφοι, που καθίσατε στα υπουργικά έδρανα με τον Κώστα Καραμανλή: Με ποιον είστε επιτέλους; Είστε με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος αλλοίωσε τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, είστε με τον κ. Γεωργίου - που πολύ σωστά ζήτησε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος την απομάκρυνσή του - τον υπόδικο, ή είστε με αυτό που πρεσβεύατε στον ελληνικό λαό όταν ζητούσατε την ψήφο εμπιστοσύνης του;

Διότι αυτά που συμβαίνουν, πλέον, σε αυτόν εδώ τον τόπο είναι περίεργα και παράξενα. Ο καθένας, όμως, φέρει και προσωπική ευθύνη.

Βλέπω εδώ ότι έρχεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κι ενώ μιλάει πραγματικά για κατάργηση των θεσμών - μεταξύ αυτών και του Κοινοβουλίου - μας μιλάει για το τεράστιο έργο που έκαναν το 2009 και το 2010. Και ερωτώ: Ποιο ήταν το έργο του 2009; Πόσο ήταν το χρέος που παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 και πόσο είναι σήμερα; Ποιος αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία; Ποιος λέει ψέματα; Ο Γεωργίου ή ο Καραμανλής;

Εδώ, λοιπόν, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, έχετε υποχρέωση να ψηφίσετε και να αποφασίσετε αν λέγατε ψέματα τότε ή τώρα.

Εμείς, λοιπόν, σας λέμε ξεκάθαρα το εξής: Εμείς πιστεύουμε ότι τα στοιχεία τα αλλοίωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τα αλλοίωσε η συμμορία της «Goldman Sachs», τα αλλοίωσε η συμμορία του κ. Σημίτη που συνεχίζει να κυβερνά!

Βεβαίως, αυτά προκύπτουν και από έρευνες της Δικαιοσύνης. Η αλήθεια είναι ότι εδώ χρησιμοποιήθηκε η τρομοκρατία. Ακούσαμε σήμερα τα ίδια επιχειρήματα που ακούγαμε το 2009, το 2010, το 2011, το 2012. Ακούσαμε την απειλή για το ευρώ. Ακούσαμε να μιλάει ο Υπουργός Οικονομικών και να λέει: «Έσωσα τη χώρα κι έσωσα και το ευρώ». Αυτό είναι πλέον το σύνδρομο του «σούπερμαν»! Νομίζει πια ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στέκεται στα στιβαρά χέρια του κ. Στουρνάρα.

Κύριε Υπουργέ, το βάψατε το Υπουργείο για αύριο; Αυτό να σκεφτείτε!

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μα, θέλετε να απαντήσω σε αυτά τα πράγματα τώρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό σας λέω, κύριε Στουρνάρα. Τα στοιχεία που σας δίνει η Στατιστική Υπηρεσία είναι αληθή ή ψευδή; Ο Γεωργίου έχει δίκιο ή ο Παυλόπουλος;

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ο Γεωργίου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Γεωργίου. Άρα, ο Παυλόπουλος και ο Καραμανλής είχαν άδικο.

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Σας απάντησα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Καραμανλής έχει άδικο. Άρα, ο Καραμανλής εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Σας απάντησα. Τα στοιχεία που έχουμε σήμερα είναι τα πραγματικά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μου απαντήσατε ότι ο Γεωργίου έχει δίκιο. Δηλαδή, τα στοιχεία της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν πλαστά.

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Τα σημερινά στοιχεία είναι τα πραγματικά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, τα στοιχεία που έδωσε ο Καραμανλής ήταν πλαστά. Σας ερωτώ: Τα στοιχεία που έδωσε ο Καραμανλής ήταν πλαστά;

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δικά σας τα συμπεράσματα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα σημερινά στοιχεία του κ. Γεωργίου, όπως λέει ο κύριος Υπουργός Οικονομικών, είναι τα αληθινά. Άρα, τα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πλαστά. Ψηφίστε τον το βράδυ!

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δικά σας συμπεράσματα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ψηφίστε τον το βράδυ, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. πρώην Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ψηφίστε τον.

Δικαιώστε τον Γεωργίου, τον υπόδικο.

Και να σας πω γιατί; Επειδή αυτό το έγκλημα συνεχίζεται. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που παίζουν ρόλο σήμερα; Εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, στο ΤΧΣ, ο κ. Χαράλαμπος Μάκκας. Καταθέτω το έγγραφο.

Ο κ. Χαράλαμπος Μάκκας ήταν ο συνέταιρος του Μαργέλου στην εταιρεία «IJ Partners», που ψάχνει για τα CDS. Ξέρετε ποιος είναι, επειδή γελάτε κύριε Ψυχάρη; Στις 9/11/1997 γράφει «Το Βήμα» με τίτλο «Τα κοράκια της δραχμής»: «Ο επικεφαλής του «ντίλινγκ ρουμ» της Citibank, κ. Μιχάλης Οράτης και ο συνεργάτης του κ. Φωκίων Καραβίας, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν και να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, ενώ φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ των «ντίλερς», δηλαδή των καλοπληρωμένων διαπραγματευτών συναλλάγματος και ομολόγων, φέρουν άλλες τρεις ξένες τράπεζες να βρίσκονται στο «κόκκινο» των ζημιών και τα στελέχη τους να είναι υποψήφια για τη «μαύρη» λίστα που διαμορφώνεται στα γραφεία του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και των άλλων αμερικανικών μεγαλουπόλεων. Επίμονες φήμες οδηγούν στον κ. Χάρη Μάκκα, υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας Bank of America, αλλά και σε στελέχη των «ντίλινγκ ρουμς» των αγγλικών τραπεζών Barclays και Nat West, της ολλανδικής ABN-AMRO κλπ.» Αυτόν, λοιπόν, διόρισαν στο ΤΧΣ.

Και ξέρετε ποιον άλλον διόρισαν; Άλλον έναν κουμπάρο - εκδότη, άλλον έναν συνεργάτη Πρωθυπουργού: «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου».

Ο κ. Μπερούτσος, κάτοικος Νέας Υόρκης, βασικός διαχειριστής και μέτοχος του κερδοσκοπικού οργανισμού -δηλαδή του hedge fund- Eton Park Capital, με γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, διαχειρίζεται 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η βασική δουλειά του κ. Μπερούτσου είναι να εντοπίζει φθηνές επενδυτικές ευκαιρίες σε χαμηλές τιμές - όπως στην Ελλάδα - και να επενδύει τα διαθέσιμα της Eton Park Capital σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη. Παράλληλα συνεργάζεται με δεκάδες άλλα κερδοσκοπικά κεφάλαια και για δεκαεπτά χρόνια υπήρξε βασικός μέτοχος της διεθνής συμβουλευτικής εταιρείας McKinsey.

Ο κύριος αυτός λοιπόν, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων ποινικά κολάσιμη και ελεγκτέα από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συμμετέχει ενεργά στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχει εμπιστευτική πληροφόρηση για όλες τις ελληνικές τράπεζες, τους όρους αύξησης κεφαλαίου, τους όρους των ιδιωτικοποιήσεων και τις προϋποθέσεις που προσφέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές, τις επιδόσεις και τα επιχειρηματικά πλάνα των τραπεζών, τις πωλήσεις των περιουσιακών στοιχείων και ξέρει τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων. Έχει, δηλαδή, εσωτερική πληροφόρηση.

Ο κύριος, που είναι παίχτης στα διεθνή hedge funds και μέτοχος, διορίζεται από τον κ. Στουρνάρα και την Κυβέρνηση Σαμαρά στο ΤΧΣ.

Καταθέτω στα πρακτικά τα σχετικά έγγραφα.

Αυτούς διορίζετε. Και αυτοί παίζουν. Αυτοί κάνουν το παιχνίδι εις βάρος της χώρας. Αυτοί είναι οι οποίοι κερδίζουν εις βάρος των τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων που αυτοκτόνησαν. Αυτοί είναι οι οποίοι παίρνουν το χρήμα και τον πλούτο της χώρας.

Και συνεχίζουν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να χαράζουν την πολιτική της πατρίδας μας, την πολιτική του εκβιασμού, των συνεχών μέτρων, της κατάργησης της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, της δήμευσης της περιουσίας, της αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων, διώχνοντας τους Ρώσους από τη ΔΕΠΑ, επιβάλλοντας τους Αζέρους να έρθουν μέσω της ΔΕΣΦΑ, κάνοντας κουμάντο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί από το παράθυρο έρχεται ο κ. Κόκκαλης με συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, υποχρεώνοντας το νέο αγοραστή.

Είναι αυτοί οι οποίοι κερδίζουν εις βάρος της χώρας. Και ουσιαστικά το σύστημα και η πολιτική αυτή αποτυγχάνει, γιατί σκοπός είναι να αποτύχει. Σκοπός είναι να καταρρεύσει η χώρα κι εν συνεχεία να αγοραστεί η περιουσία των Ελλήνων, των πτωχευμένων Ελλήνων, για ένα κομμάτι ψωμί, να γίνουμε υπάλληλοι με 300 ευρώ και συνταξιούχοι με 250 ευρώ, όπως προβλέπει το μνημόνιο των ξένων τραπεζών και μιας Ευρώπης στην οποία δεν συμφωνήσαμε ποτέ. Της Ευρώπης που μιλήσατε χθες, κύριε Στουρνάρα, μαζί με την κ. Γιαννάκου, στη Μεγάλη Βρετανία. Της ομοσπονδοποιημένης Ευρώπης με κατηργημένη την εθνική κυριαρχία, με σημαίες που θα έχουν υποσταλεί και με Γερμανό Υπουργό των Οικονομικών. Σ’ αυτή την Ευρώπη λέμε «ΟΧΙ» λοιπόν.

Κι αν θέλετε θα σας δώσω και μια απάντηση, γιατί ρωτούσατε προηγουμένως την Αξιωματική Αντιπολίτευση: Ναι, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, να μην πληρώσετε αυτά τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Αυγούστου. Μιλάτε για 2% επιτόκιο. Σας ερωτώ για να απαντήσετε: Πόσο τα αγόρασαν τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Αυγούστου το Φεβρουάριο του 2012; Ποιοι τα αγόρασαν; Πόσο τα πλήρωσαν και πόσο κερδίζουν; Θα πληρώσετε 17 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του χρόνου. Και για όλα αυτά δεν λέτε τίποτα.

Η δήθεν βοήθεια που έρχεται από τους δανειστές, πάει για να πληρωθούν αυτά τα ομόλογα, τα οποία τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα hedge funds, τα οποία εσείς διορίζετε στο ΤΧΣ. Αυτή είναι η αλήθεια. Υπηρέτες των κερδοσκόπων είστε!

Αύριο θα υποδεχθείτε τον κ. Σόιμπλε - βάψατε και το Υπουργείο - persona non grata για την πατρίδα μας, έναν άνθρωπο που προσέβαλε τον ελληνικό λαό, που έπαιξε το ρόλο του οικονομικού δολοφόνου, που εξευτέλισε πρωθυπουργούς, υπουργούς, αλλά περισσότερο απ’ όλους τον ελληνικό λαό.

Βλέπουμε το success story να μετατρέπεται ουσιαστικά σε story παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας, σε «γ… το κεφάλι μου», όπως ξέφυγε στον πρωθυπουργό σήμερα στην ελληνική τηλεόραση. Και όλα αυτά εν μέσω προπαγάνδας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κύριε Πρόεδρε, θέλετε να γραφτεί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλετε να σας πω και τη συνέχεια, κύριε Πρόεδρε; Είπε και άλλα ο πρωθυπουργός. Θέλετε να πω και τα άλλα; Θα τα βρείτε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Αν θέλετε να γραφεί, θα γραφεί.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω, λοιπόν, να μην τα πληρώσετε. Να μην πληρώσετε αυτά τα ομόλογα. Να ζητήσουμε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για να δούμε τι πραγματικά οφείλει η χώρα. Να δούμε τι οφείλει η χώρα και σε ποιους, ποιο είναι το επαχθές και το επονείδιστο χρέος, τι επιτόκια έβαζε η Deutsche Bank στο πρώτο μνημόνιο, ποιοι κερδοσκόπησαν εις βάρος της χώρας.

Να πείτε στο αφεντικό σας, τον κ. Σόιμπλε, που έρχεται αύριο, ότι υπάρχει το αναγκαστικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις, ότι υπάρχουν οι συμβάσεις για τις οποίες δωροδόκησαν και βάσει του γερμανικού δικαίου είναι ως μηδέποτε καταρτισθείσες, με τη Siemens, με τα υποβρύχια, καθώς και χιλιάδες άλλες συμβάσεις.

Πλήρωσαν πολιτικούς και τους κρατάνε με φωτογραφίες με τη γίδα στην πλάτη. Πλήρωσαν εκδότες που παίρνανε «μαϊμού» δάνεια, την ώρα που έτρωγαν τα 1.000 και τα 2.000 χιλιάδες ευρώ από τον Έλληνα επαγγελματία. Που έρχονται σήμερα γονυπετείς πάλι να ζητήσουν από εσάς ακόμα ένα δάνειο. Και τα παίρνουν αφειδώς.

Ήρθε η ώρα πράγματι ο ελληνικός λαός - όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης - να προχωρήσει ενωμένος προκειμένου να διώξει την ξένη κατοχή -διότι βρισκόμαστε υπό κατοχή- και να απαντήσει ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, ότι ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, ότι δεν πληρώνει το επαχθές και επονείδιστο χρέος.

Πρέπει να προχωρήσουμε με εθνικό σχέδιο για να διαφυλάξουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Και σε αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε μαζί. Στην παράδοση της χώρας, όμως, όχι απλώς θα είμαστε απέναντι, αλλά θα μιλάμε πολύ σκληρότερα από κάποιους άλλους τους οποίους τους χαρακτηρίζω ως τρομοκράτες. Διότι εμείς πιστεύουμε ότι οι τρομοκράτες είναι οι διεθνείς τράπεζες και οι υπάλληλοί τους, δηλαδή εσείς, κύριε Στουρνάρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.