Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Μην απαντάτε στα SMS που σας ανακοινώνουν ότι κερδίσατε 600 δις δολάρια. Τα πρόλαβαν άλλοι…

Τεράστια επιχείρηση έχουν στήσει επιτήδειοι που στέλνουν μηνύματα «παγίδες» με στόχο να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.
Για το λόγο αυτό η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εφιστά την προσοχή σε...

χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων που λαμβάνουν τελευταία γραπτά μηνύματα ότι δήθεν κέρδισαν 1,5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, στο μήνυμα που αποστέλλουν αναφέρεται ότι ο χρήστης του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει σε διαγωνισμό, 1,5 εκατ. ευρώ. Του ζητούν να τους αποστείλει σε ηλεκτρονική διεύθυνση το όνομά του και το τηλέφωνό του.
Μόλις το «θύμα» απαντήσει, του ζητούν τα έξοδα για να εκταμιευτούν τα λεφτά. Μάλιστα, οργανώνουν ταξίδια ακόμη και στο εξωτερικό και δείχνουν τα χρήματα, ώστε να είναι περισσότερο πειστικοί.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.