Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Πειρατών για την παρέμβαση της κυρίας Νίκη Τζαβέλα στην Ευρωβουλή στην συζήτηση για PRISM


Χθες (Τετάρτη, 3/7/2013), κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα: "Πρόγραμμα παρακολούθησης της υπηρεσίας NSA των ΗΠΑ, συμμετοχή υπηρεσιών αντικατασκοπείας κρατών μελών" ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Έκπληξη όμως προκάλεσε η θέση της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ, κυρίας Νίκης Τζαβέλα, πως «οι άνθρωποι που δεν έχουν κάτι να κρύψουν δεν έχουν λόγο να ανησυχούν».


Η κυρία Τζαβέλα, ως αντιπρόεδρος της επιτροπής σχέσεων της Ευρωβουλής με τις ΗΠΑ έχει ιδιαίτερη σχέση με τις υπηρεσίες αυτές, και ίσως θα μπορούσε να μας πει ποιος και πως ορίζει αυτό, δηλαδή αν έχουμε κάτι να κρύψουμε ή όχι; Και πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που σήμερα δεν έχουμε να κρύψουμε, δεν θα χρησιμοποιηθεί αύριο ή σε 10 χρόνια εναντίον μας;

Μήπως αυτό μας το εγγυάται μόνο η δημοκρατία, το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και η ελευθερία;

Ενημερώνουμε την κυρία Τζαβέλα ότι δεν θυσιάζουμε την πλήρη ελευθερία μας και το δικαίωμα για ιδιωτικότητα για κανένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας.

Η θέση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας είναι σαφής:

Η Δημοκρατία μας έχει κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες ενάντια στην απολυταρχία και τον ολοκληρωτισμό.
Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χαρακτηρίζονται από την έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο και από τον πανταχού παρόντα έλεγχο. Τα σημερινά τεχνικά μέσα παρέχουν δυνατότητες, τις οποίες οι δικτάτορες του παρελθόντος δεν τολμούσαν ούτε καν να ονειρευτούν.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που κάνουμε ένα ακόμη βήμα στο δρόμο της αύξησης της επιτήρησης. Εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε εμπειρίες για το που οδηγεί ο δρόμος του απόλυτου ελέγχου και δεν θέλουμε να τον βαδίσουμε, σε καμία περίπτωση. Τα δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή και το απόρρητο των επικοινωνιών αποτελούν βασικά θεμέλια μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας [1]. Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας δεν είναι εφικτά χωρίς τα δικαιώματα αυτά.

Η παρακολούθηση προσώπων από το κράτος και ακόμα χειρότερα από άλλο κράτος, χωρίς να είναι ύποπτα για διάπραξη εγκλήματος, αποτελεί απαράδεκτη παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή.

Το απόρρητο της αλληλογραφίας πρέπει να επεκταθεί και στις ψηφιακές επικοινωνίες. Η πρόσβαση στις επικοινωνίες ή η παρακολούθηση ενός προσώπου μπορούν να επιτρέπονται μόνο όταν το κράτος έχει ασφαλή υποψία ότι διαπράττεται έγκλημα.

[1] Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Άρθρο 12.

Για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας:
mankasp
pappasadrian
Στάθης Λειβαδίτης
Βασίλης Περαντζάκης
Χριστίνα Σερέτη

http://vaspersview.blogspot.gr/2013/07/prism.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.