H κακή κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων...

H κρίση έπληξε σοβαρά την παιδεία
H κρίση έπληξε σοβαρά την παιδεία
Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει ένα εκτενές άρθρο για την ελληνική εκπαίδευση και σημειώνει: «Η κρίση αποδυναμώνει τα ελληνικά πανεπιστήμια και αναγκάζει τους επιστήμονες να φεύγουν στο εξωτερικό. Μόνο ένα ινστιτούτο αντιστέκεται».
Το άρθρο αναφέρεται στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο καθηγητής Ιατρικής Γρηγόρης Σκαλκέας και στο Ίδρυμα Iατροβιολογικών Eρευνών της Aκαδημίας Aθηνών, το οποίο ίδρυσε.
Ανάμεσα σε άλλα, το εν λογω ίδρυμα έκανε μία έρευνα, η οποία αφορά τους Έλληνες επιστήμονες: «Τα αποτελέσματα ανέδειξαν μια θλιβερή εικόνα. Η ελίτ της χώρας δεν βλέπει μέλλον στην ίδια της τη χώρα. Το 60% των ερωτηθέντων δεν προσπάθησαν καν να κάνουν έρευνες στην πατρίδα τους. Μόνο ένας στους έξι επέστρεψε στην πατρίδα και αυτό όχι για την έρευνα, αλλά γιατί του έλειπαν οι φίλοι και η οικογένεια. Οι Έλληνες απόφοιτοι πανεπιστημίων έχουν μια θαυμάσια κατάρτιση. Το 41% δήλωσε πως κατέχει έναν τίτλο σπουδών από ένα από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ένας στους δυο είχε διδακτορικό». Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου, Deutsche Welle

Σχόλια