Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Άμεση η παρέμβαση των ΑΝ.ΕΛΛ για την επίλυση των προβλημάτων του “Αριστέα”


Επίσκεψη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο Αριστεύς» στον Αμπελώνα, πραγματοποίησαν στις 1 Ιουλίου 2013 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λάρισας.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων για την λειτουργία και τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο “Αριστέας”.
Τα θέματα που παρουσιάσθηκαν μετ' επιτάσεως από τους εργαζόμενους και επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία του θεραπευτηρίου είναι:

- Η παραίτηση της διοικητού του φορέα από τον Ιανουάριο του 2013 χωρίς την αντικατάστασή της. Η εν λόγω παραίτηση είχε σαν αποτέλεσμα την μη δυνατότητα της λειτουργίας του Δ.Σ.
και την μη δυνατότητα χρήσης των εγκεκριμένων από τον Προϋπολογισμό ΚΑΕ, ακόμη και για αγορά φαρμάκων λόγω έλλειψης ΑΔΑ.
- Η από 26/6/2013 παραίτηση της Διευθύντριας του φορέα, της οποίας η αναπληρώτρια είναι σε άδεια κύησης. Το γεγονός αυτό είχε σαν επακόλουθο μεταξύ των άλλων την μη πληρωμή των εργαζομένων.
Τα ανωτέρω προβλήματα στην ουσία καθιστούν ανενεργό το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο Αριστεύς», το οποίο λόγω των διοικητικών-γραφειοκρατικών του προβλημάτων και μόνο, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στον σκοπό του και την αξιοπρεπή διαβίωση και θεραπεία των ασθενών.
Η ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελείτο από τους πολιτευτές Μπάμπη Παπασπύρο, Ελένη Ντουρουντάκη, Βάνα Κυρλόγλου-Κουτσογιαννούλη και το στέλεχος Δημήτρη Φριλίγγο.
Στις συζητήσεις από πλευράς εργαζομένων και σωματείου του “Αριστέα” συμμετείχαν οι :
Μπάρδα Βασιλική και Δημότσιου Αγγέλα (εργοθεραπεύτριες), Χασιώτη Ελένη ΥΕ και ο Δεμερτζής Αθανάσιος Διοικητικός.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμεύθηκαν για την προώθηση των προβλημάτων στον αρμόδιο βουλευτή και Τομεάρχη Εργασίας Παύλο Χαϊκάλη, με τον οποίο επικοινώνησαν αμέσως μετά την επίσκεψη.
Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ Παύλος Χαϊκάλης, όπως μας γνωστοποίησε, επικοινώνησε και ενημέρωσε τον αρμόδιο υφυπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.