Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Κογκρέσο: το δάνειο του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ήταν ασυνήθιστο...Διαβάστε απόσπασμα της έρευνας του Κογκρέσου με τίτλο "Greece’s Debt Crisis: Overview, Policy
Responses, and Implications" , 2011.

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το δάνειο και για το πως διασφαλίζεται το ΔΝΤ..
Χρήση των πόρων του ΔΝΤ
Από τα 187 μέλη του ΔΝΤ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη μεγαλύτερη οικονομική δέσμευση για την ιδρύματος.

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα έχει υποστηριχθεί από τη διοίκηση, αλλά μερικα μέλη του Κογκρέσου
έχουν εκφράσει ανησυχία για το αν το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι κατάλληλο γαι χρήση των πόρων του ΔΝΤ.
Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα..... είναι ασυνήθιστο για έναν αριθμό από λόγους.  
Πρώτον, το ΔΝΤ δεν έχει γενικά δανείσει τις ανεπτυγμένες χώρες κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Δεύτερον, το δάνειο του ΔΝΤ προς την Ελλάδα είναι ασυνήθιστα μεγάλο. Το ΔΝΤ έχει γενικά όρια στο μέγεθος των προγραμμάτων του, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να δανείζει σε υπέρβαση αυτών των ορίων σε «εξαιρετικές» περιπτώσεις. Το δάνειο του ΔΝΤ προς Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση στην πρόσβαση σε πόρους του ΔΝΤ, σε περίπου 3.200% της ποσόστωσης της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Τρίτον, γιατί υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με η φερεγγυότητα της ελληνικής κυβέρνησης, υπάρχει ανησυχία ότι το ΔΝΤ παρέχει πόρους σε μια χώρα που δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ και άλλους πιστωτές.

Το ΔΝΤ επισημαίνει επίσης ότι το μέγεθος του δανείου προς την Ελλάδα είναι μεγάλο, αλλά ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Ελλάδα να για να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια είναι εξίσου μεγάλες.
Προσθέτουν ότι το ΔΝΤ έχει ορισμένες διασφαλίσεις για την προστασία των πόρων του, μεταξύ άλλων καθιστώντας την εκταμίευση των κονδυλίων να εξαρτάται από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.