Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

ΟΛΜΕ: Στα κάγκελα από τον Σεπτέμβριο!

«Θερμό» προβλέπεται το ερχόμενο φθινόπωρο στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς να προαναγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, μόλις χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία. Κατά το συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι καθηγητές σε καταλήψεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και σε απεργία διαρκείας τον προσεχή Σεπτέμβριο, εφόσον η κυβέρνηση θέσει σε εφαρμογή το μέτρο της διαθεσιμότητας. Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, από την οποία αποχώρησαν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έγινε δεκτή η εισήγηση για κινητοποιήσεις στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την άμεση ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και την «οικονομική αναβάθμιση» των διδασκόντων, ειδικά των νεοδιοριζόμενων, οι οποίοι αμείβονται με 640 ευρώ μηνιαίως. Η πρόταση «πέρασε» με 291 ψήφους, αφού εγκατέλειψαν την αίθουσα τα 145 μέλη των δύο παρατάξεων (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ). Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚ κατήγγειλε τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, και Παρεμβάσεις για «πραξικοπηματικές ενέργειες, σε μια κρίσιμη για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς περίοδο».

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις για την προκήρυξη απεργίας τον Σεπτέμβριο «μετά τη πρωτοφανή αλλαγή της υπουργικής απόφασης σχετικά με την αύξηση του ωραρίου τους». Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο, ο οποίος «εμπιστεύτηκε τη θεσμική διαδικασία του διαλόγου», καθώς ουδεμία σχέση έχει με όσα είχε δεσμευτεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.