Ο Γιωργάκης απολαμβάνει ήλιο, θάλασσα κι αέρα, όσα δηλαδή ξεπούλησε…

stratisΟ πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου απερίσπαστος πια από τις ευθύνες του πάλαι ποτέ αξιώματός του εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο χρόνο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
του Στρατή Μαζίδη
Τριγυρίζει ανά την Ελλάδα
και με τα λεφτά μας κάνει διακοπές. Άλλωστε μια ζωή τουρίστας ήταν ο Γιωργάκης. Εκτός τόπου και χρόνου με το ηλίθιο έως εκνευριστικό χαμόγελό του.
Πάντως τώρα κατάλαβα τι εννοούσε στο Καστελόριζο όταν έλεγε ότι πλέον χαρτογραφήσαμε τα ύδατα. Προφανώς αναφερόταν στο ναυτικό χάρτη με βάση τον οποίο ως άλλος Σεβάχο  θαλασσινός ταξιδεύει από τη μια ακτή στην άλλη. Πριν λίγες ημέρες στη Σέριφο, σήμερα στην Κυλλήνη και αύριο ένας Θεός ξέρει που.
Μαγευτικά ξενοδοχεία στα οποία εμείς δεν πρόκειται να πάμε ούτε ως επισκέπτες.
Ο Γιωργάκης όμως διαβάσαμε ότι κυνηγούσε στο κυκλαδίτικο νησί απομονωμένες ακτές και ιδιαίτερες ψαροταβέρνες γυρεύοντας να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο του με φρέσκο ψάρι. Και τι συμφορά Μοντιέ! Δεν είχε ψαράκι για να φάει ο πορφυρογέννητος! Άραγε να έμεινε νηστικός; Ή να χόρτασε με καμιά κονσέρβα όπως το πόπολο μαζί με μπόλικο ψωμί; Κι όχι τίποτε άλλο αλλά απωλέσαμε την ευκαιρία όπως θα έτρωγε τη συναγρίδα να του καθίσει κανένα ψαροκόκκαλο στο λαιμό ως φυσικό επακόλουθο των πολλών ευχών για μακροημέρευση του ελληνικού λαού που τον συνοδεύουν.
Στην ουσία όμως τι κάνει ο πρώην πρωθυπουργός; Απλά μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, πλέον ξεκουράζεται όπως του αξίζει. Μην εκνευρίζεστε, πλάκα κάνω.
Στην ουσία λοιπόν απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, την αύρα και τα δροσερά βοριαδάκια του Αιγαίου. Με άλλα λόγια το αίσθημα του απέραντου και της ελευθερίας που αυτά προσφέρουν.
Όλα όσα ξεπούλησε δηλαδή όσο ήταν πρωθυπουργός…
freepen.gr
Υ.Γ
Δείτε και το βιντεο που ακολουθεί

Σχόλια