Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Διπλό όχι από Μέρκελ...

Σημαντική πρόοδος έχει καταγραφεί -εν μέρει- στις χώρες της κρίσης Διπλό όχι στη σημερινή τελευταία συνέντευξη τύπου της Άγκελα Μέρκελ εν όψει των θερινών διακοπών. Η καγκελάριος θεωρεί επικίνδυνη κάθε συζήτηση για κούρεμα, γιατί θα προκαλούσε μεγάλη ανασφάλεια στους επενδυτές.
Προς το τέλος της συνέντευξης τύπου γερμανός δημοσιογράφος
επανέφερε το θέμα του κουρέματος αλλά και των πολεμικών επανορθώσεων ύψους 100 δισ. ευρώ επικαλούμενος το αίτημα που προέβαλε και χθες η ελληνική κυβέρνηση. «Δεν συμμεριζόμαστε αυτήν τη νομική ερμηνεία, το έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές σε αυτήν την αίθουσα, σε πολλές συνεντεύξεις», είπε η καγκελάριος. «Από τότε δεν έχει τίποτα αλλάξει παρά τις νέες αξιώσεις. Επίσης εχω πει επανειλημμένα, ότι δεν βλέπω κούρεμα χρέους για την Ελλάδα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρηματολόγησε στην Αθήνα. Κοιτάξτε, γίνετε πολύς λόγος. Με ανησυχία συνεχίζεται ο διάλογος για το ότι η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους. Είπα ότι δεν το βλέπω. Τώρα θέλω να προσθέσω, εάν γίνει κούρεμα χρέους στην ευρωζώνη, σας καλώ να σκεφτείτε τις επόμενες ερωτήσεις, δηλαδή αν και κάποιος άλλος θα προσπαθούσε να κάνει το ίδιο αλλά και με ποια κριτήρια θα το έκανε. Θα προκαλούσε μαζική ανασφάλεια Όλοι οι επενδυτές στην ευρωζώνη θα έθεταν σε αμφισβήτηση όσα επιτύχαμε. Δεν ήταν τυχαίο ότι όταν κάναμε την απομείωση χρέους συμφωνήσαμε να γίνει εθελοντικά με τους ιδιώτες επενδυτές. Γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να δούμε το θέμα, τη σημασία του ευρύτερα και πέρα από την Ελλάδα. Αλλά για την Ελλάδα δεν το βλέπω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.