Επιταχύνεται η κατάρρευση του συστήματος υγείας...

Επιταχύνεται η κατάρρευση του συστήματος υγείας και ορισμένες πηγές διατυπώνουν φόβους ότι σύντομα δεν θα μπορούν να γίνονται εγχειρήσεις λόγω έλλειψης των αναγκαίων φαρμάκων και αναλώσιμων.
Σοβαρή έλλειψη φαρμάκων στα περισσότερα φαρμακεία της Αθήνας, η οποία οφείλεται στο ότι το Δημόσιο δεν έχει κουπόνια για να βάλει στα φάρμακα, δηλαδή τα αυτοκόλλητα με την τιμή και τον γραμμωτό κώδικα.
Η έλλειψη των κουπονιών, όπως εξηγούν οι φαρμακοποιοί οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος δεν έχει να πληρώσει τα χαρτιά για την εκτύπωση των κουπονιών…
Προς το παρόν διαπιστώνεται σοβαρή έλλειψη φαρμάκων στα περισσότερα φαρμακεία της Αθήνας, η οποία οφείλεται στο ότι το Δημόσιο δεν έχει κουπόνια για να βάλει στα φάρμακα, δηλαδή τα αυτοκόλλητα με την τιμή και τον γραμμωτό κώδικα. Η έλλειψη των κουπονιών, όπως εξηγούν οι φαρμακοποιοί οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος δεν έχει να πληρώσει τα χαρτιά για την εκτύπωση των κουπονιών…
Το μεγάλο σοκ στο μέτωπο της υγείας έρχεται από το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό Κέντρο το οποίο φαίνεται να είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση του.
Η διοίκηση του ΩΚΚ εξήγησε στο επιστημονικό προσωπικό το οξύ ταμειακό πρόβλημα ρευστότητας του νοσοκομείου που κινδυνεύει ακόμα και με αιφνίδια παύση της λειτουργίας του. Έγινε ακόμα ενημέρωση για τις αγωνιώδεις επαφές της Διοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα δεδομένων και των προσφάτων αλλαγών στην ηγεσία τους.

Σχόλια