Αντιπρόεδρος της Κομισιόν: «Ο καιρός της τρόικας τελείωσε»..

«Ο καιρός της τρόικας τελείωσε» και η Ευρώπη πρέπει να λύνει στο εξής μόνη της τα προβλήματά της, με δομές που απολαμβάνουν δημοκρατικής νομιμοποίησης, δηλώνει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνέντευξή της στην «Κ». 
Σύμφωνα με τη Λουξεμβούργια επίτροπο -και κατά πολλούς εκ των φαβορί για την προεδρία ενός εκ των ευρωπαϊκών οργάνων το 2014- «οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα»,
καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες». Ανεξάρτητα πάντως από τη δομή των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων, η κ. Ρέντινγκ υπογραμμίζει ότι είναι καίριας σημασίας για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε Πρόγραμμα να παραμείνουν προσηλωμένες στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
– Κυρία αντιπρόεδρε, δηλώσατε πρόσφατα ότι «η τρόικα θα πρέπει να διαλυθεί σταδιακά». Μπορείτε να μας εξηγήσετε αυτή σας τη θέση; Αλλωστε, η Ευρώπη ήταν που κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 2010, για να συνδράμει στην διάσωση της Ευρωζώνης.
– Οταν ξέσπασε η κρίση στην Ευρώπη, έπρεπε να δράσουμε πολύ γρήγορα. Καλέσαμε το ΔΝΤ γιατί είχε την εμπειρία και την κατάρτιση να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτές με τις οποίες ήταν αντιμέτωπη η Ελλάδα. Και είμαστε ευγνώμoνες για τη συνδρομή του Ταμείου στα Προγράμματα Σταθεροποίησης στην Ευρωζώνη. Αλλά αυτή η δομή ολοκλήρωσε πλέον τον κύκλο της. Η Ευρώπη έχει πλέον τα εργαλεία να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της μόνη της. Γι’ αυτό λέω και πάλι: ο χρόνος της τρόικας τελείωσε.
kathimerini.gr

Σχόλια

  1. ...kai ποιός σοβαρός άνθρωπος πιστεύει τούς Ευρωπαίους? Αφού σέ όλη τήν Ιστορία έχουν δείξει πώς είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ καί ΘΛΙΒΕΡΟΙ Υ Π Ο Κ Ρ Ι Τ Ε Σ!!!
    Αλλα λένε μπροστά,άλλα πίσω,άλλα σχεδιάζουν καί άλλα πράτουν...Βέβαια ή εμπλοκή τους μέ τόν Σατανοκίνητο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ καί οί διάφορες ΑΙΡΕΣΕΙΣ τού Χριστιανισμού,τούς έχουν κυριολεκτικά ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΕΙ...
    ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για αυτούς ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους στήν Ορθοδοξία,ΜΟΝΗ λύση γιά εμάς ή ΕΞΟΔΟΣ μας από τήν "πολιτισμένη" αγκαλιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.