Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ


Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης συνεχίζει την κοροϊδία εις βάρος των Ελλήνων  εργαζομένων.  Ο κ. Βρούτσης είναι ο Υπουργός, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «η Ελλάδα λειτουργούσε στα εργασιακά ως Σοβιέτ και όχι ως ελεύθερη οικονομία και το Μνημόνο ΙΙ απελευθερώθηκε».
Σε συνέχεια αυτών των δηλώσεων, επανειλημμένως ο Υπουργός διέψευδε την
μείωση του κατώτατου μισθού, από τα 586€ που είναι σήμερα και τη διατήρησή του ως  01/ 01/ 2017, οπότε και θα μπει σε εφαρμογή ο νέος τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού, για τον οποίον θα αποφασίζει ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας.

Τα λόγια όμως δε συνάδουν με τις πράξεις του Υπουργείου Εργασίας. Σε μια ξαφνική και απότομη κίνηση ο κ. Βρούτσης αφαίρεσε από το άρθρο 103 του Πολυνομοσχέδιου  την  1§α. Καταργώντας τη διάταξη αυτή, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για δραματικές εξελίξεις στα εργασιακά δικαιώματα και στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Αφήνει κενό νόμου και ελεύθερο το πεδίο για την κατάργηση του 8ώρου, των 25 ημερών εργασίας μηνιαίως ως πλήρης απασχόληση. Πλέον οι εργοδότες θα μπορούν να απασχολούν για όσο διάστημα επιθυμούν και όποτε θέλουν τους εργαζομένους και να τους αποζημιώνουν με 586 €/μηνιαίως. Μπορεί να μας απαντήσει το Υπουργείο για τον καθορισμό και τον υπολογισμό των υπερωριών μετά από την κατάργηση της διάταξης αυτής; Θα υφίστανται υπερωρίες μετά από αυτήν την κίνηση του Υπουργείου; Αυτό που χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εργασίας, ως νομοθετικό πλεονασμό σε ανακοίνωσή του αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πραγματικής οικονομίας και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.   
Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι ενάντια στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν  και δεν πρέπει να βρίσκουν σύμφωνους τους εργοδότες, οι οποίοι θα ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό από την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση ουσιαστικά των εργασιακών δικαιωμάτων. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο και κόστος την διαφύλαξη των δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών, βάση των οποίων θα υπάρξει ουσιαστική και σταθερή αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα μας.

http://www.anelneolaia.gr/index.php/2013-03-17-00-13-22/2013-03-17-00-02-47/2013/2013-07-01-13-13-06/179-18-07-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.