Κοινή Δήλωση Ραχήλ Μακρή – Έλενας Κουντουρά – Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη:Στο απυρόβλητο μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ ΑΕ και στο σκοτάδι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ρόδο εν μέσω τουριστικής περιόδου.


Κοινή Δήλωση Ραχήλ Μακρή – Έλενας Κουντουρά – Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο απυρόβλητο μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ ΑΕ και στο σκοτάδι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ρόδο εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια σε μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ ΑΕ, οι οποίοι δεν πληρώνουν με το έτσι θέλω δεκάρα τσακιστή, η κυβέρνηση κόβει τα πόδια των ξενοδόχων εν μέσω τουριστικής περιόδου κατεβάζοντας τους διακόπτες εκβιαστικά σε ξενοδοχειακές μονάδες την ώρα που φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός σας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού;
Σκοτώνοντας τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στα νησιά μας;
Στην συνεδρίαση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 ο Υπουργός κύριος Χατζηδάκης ανέφερε ότι 17 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά: « Αυτοί δεν έρχονται με τα λεφτά του εισιτηρίου τους, έρχονται και με χρήματα για να ξοδέψουν. Όταν κάνουν το πλάνο τους λογαριάζουν ποια είναι η πιο ελκυστική χώρα και μέσα σε όλα αυτά λογαριάζουν προφανώς και ποιο είναι το σκηνικό στην αγορά.»
Μια μέρα μετά η ΔΕΗ ΑΕ, δημιουργεί εφιαλτικό σκηνικό σε ξενοδοχεία της Ρόδου κόβοντας τους το ρεύμα με σκοπό να τους «εκβιάσει», όπως αναφέρουν οι ίδιοι, για τη αποπληρωμή λογαριασμών.
Οι ξενοδόχοι, που δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα από τους τουριστικούς πράκτορες, βρίσκονται εκτεθειμένοι έναντι των τουριστών προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Καλούνται να δικαιολογήσουν την εικόνα μιας «ελκυστικής» Ελλάδας, την οποία πλήττει η ύφεση, η μείωση των εισοδημάτων και ο εκμηδενισμός της ενεργού ζήτησης . 
Η αναφορά στην Ανάπτυξη ακούγεται τουλάχιστον ειρωνική από τους Κυβερνητικούς Υπουργούς.
Η αποσπασματικότητα και προχειρότητα των κυβερνητικών επιλογών δεν επιτρέπει να ληφθεί μέριμνα, για να μην εκτίθεται η Χώρα στο εξωτερικό και να διευθετηθούν οι όποιες οφειλές με την λήξη της τουριστικής περιόδου.
Ωστόσο, όπως έλεγε ο Μιτεράν, «τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα», την ίδια ρήση δανείστηκε άλλωστε ο κύριος Χατζηδάκης στην χθεσινή του ομιλία. Το μόνο που διαπιστώνουμε όλοι είναι ότι μετά την εξαφάνιση του εισοδήματος 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, η ανικανότητα βασικού συντονισμού της συγκυβέρνησης θα στερήσει την Ελλάδα και από τον τουρισμό της.
Οι διακοπές παροχής ρεύματος φέρνουν το σκοτάδι, όχι την ανάπτυξη.

Σχόλια