ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Ο κ. Σαμαράς έχει χάσει πλέον τις ικανότητές του, δε μπορεί να πείσει ούτε τους βουλευτές του ότι η πορεία που ακολουθεί, για έξοδο όπως λέει από την κρίση, έχει πράγματι τη σωστή κατεύθυνση και για να τους πείσει να ψηφίζουν νέα επώδυνα και αδιέξοδα μέτρα, χρησιμοποιεί απειλές περί εκλογών.


Έδωσε εντολή στον Γ.Γ. της κυβέρνησης, να διατυπώσει δημοσίως την απειλή περί πρόωρων εκλογών, που επικαλείτο στους διαδρόμους της Βουλής το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν «εκβίαζε» τη θετική ψήφο των «γαλάζιων» βουλευτών. «Αν δεν ψηφιστεί κάποιο βασικό άρθρο νομοσχεδίου, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα», είπε ο κ. Μπαλτάκος, καλώντας τους συμπολιτευόμενους βουλευτές «να μην παίζουν με την αποφασιστικότητα του Αντ. Σαμαρά».

Οι βουλευτές παρότι δεν πείστηκαν για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των μέτρων, υπέκυψαν ψηφίζοντας τα, φοβούμενοι ότι θα χάσουν την καρεκλίτσα τους προσερχόμενοι σε νέες εκλογές, δεδομένης της οργής του κόσμου, δε θα εύρισκαν στην κάλπη ούτε την ψήφο τους.

Μου κάνει πάντως εντύπωση η φράση «να μην παίζουν με την αποφασιστικότητα του Αντ. Σαμαρά», ο αποφασιστικός πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς που δε μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του για την ορθότητα των επιλογών του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τους απειλεί με εκλογές για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Ο αποφασιστικός κ. Σαμαράς δείχνει την «αποφασιστικότητά» του απειλώντας τους βουλευτές του με εκλογές, ενώ δε έδειξε σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα, την ίδια αποφασιστικότητα στις συζητήσεις του με την τρόικα.

Ο αποφασιστικός κ Σαμαράς που ανακοίνωσε, με διάγγελμα στον ελληνικό λαό, την ελεημοσύνη που του προσέφερε ο κ. Σόιμπλε (την δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ της εστίασης) για να μας δείξει ότι αγωνίζεται και διεκδικεί, δεν απασχολείται με την αύξηση των τιμών προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς, βάζοντας σε δοκιμασία την καθημερινότητα της Ελληνικής οικογένειας,

Ο κ. Σαμαράς που μαζί με την κυβέρνηση του είναι έρμαιο στις διαθέσεις της τρόικα, δείχνει αποφασιστικότητα κλείνοντας με το έτσι θέλω την ΕΡΤ, χωρίς να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και χωρίς να ξέρει ούτε ο ίδιος πότε και πως θα λειτουργήσει ο Δημόσιος φορέας της Ραδιοτηλεόρασης.

Δείχνει αποφασιστικότητα στην απόλυση χιλιάδων ατόμων από το Δημόσιο, χωρίς να πείθει ότι όλα αυτά εντάσσονται σε κάποιο σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κράτους.

Δε δείχνει την ίδια αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας, όταν ο ίδιος είχε υποσχεθεί 150.000 θέσεις εργασίας το χρόνο (προεκλογικά βέβαια) και παρόλα αυτά σε συνέντευξη του είπε υποκριτικά ότι, «Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος», τουλάχιστον αυτός ο αποφασιστικός και υπεύθυνος πρωθυπουργός, τους κλαίει.

Δείχνει αποφασιστικότητα στην τήρηση ενός προγράμματος που δεν βγάζει πουθενά, όπως έχουν ομολογήσει διεθνείς παράγοντες, χωρίς να έχει επεξεργαστεί ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αποφυγής της χρεωκοπίας και εξόδου από την κρίση,

Δείχνει αποφασιστικότητα, βάζοντας το λαό να πληρώσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 φόρους 10 δις ευρώ, με χρήματα που δεν έχει, μη δείχνοντας όμως την ίδια αποφασιστικότητα στο να διεκδικήσει από την Γερμανία τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις που μας οφείλονται.

Δείχνει αποφασιστικότητα στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, προχωρώντας σε στάση πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Δείχνει αποφασιστικότητα στο να καταργεί τεχνικές ειδικότητες από τα Επαγγελματικά Λύκεια, όταν η ανεργία των νέων είναι στο 60%, αναγκάζοντας τους μέσα στην οικονομική κρίση να πάνε σε Ιδιωτικές Σχολές,

Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε το alter ego του πρωθυπουργού (τον Αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο), να πηγαίνει «προσκυνηματική» επίσκεψη στην Τουρκία, με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Εξωτερικών, και να δηλώνει ότι «Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα», κάνοντας λόγο για μια «νέα γέφυρα» με σημασία «όχι μόνο οικονομική, αλλά και γεωπολιτική γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!!!!!».

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών δηλώνει από την Αδριανούπολη για τους μουσουλμάνους της Θράκης ότι «Βρισκόσαστε πάντοτε στο μυαλό στην καρδιά και στην ψυχή μας, και σας στηρίζουμε μέχρι το τέλος του αγώνα σας. Μια ισχυρή Τουρκία θα κερδίζει πάντοτε και παντού αυτόν τον αγώνα». Χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τον λαλίστατο και βουλιμικό για την εξουσία κ. Βενιζέλο.

Και κάθε τόσο ο κ. Σαμαράς φωνάζει στην Ελλάδα τους διεθνείς δυνάστες (όλα τα έξοδα πληρωμένα) για να μας πουν ότι πάμε καλά, ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο αλλά, θέλει και άλλη προσπάθεια προκειμένου να βγούμε από την εξαθλίωση ή να μας λέει ο κ. Σόιμπλε ότι θα πρέπει να γίνουμε Λεττονία για να σωθούμε.

Κρίμα κ. Σαμαρά, δείχνετε όλη την αποφασιστικότητα σας στο πώς να εκβιάσετε τους βουλευτές σας με εκλογές, προκειμένου να ψηφίσουν μέτρα τα οποία δεν πιστεύουν (ούτε και σεις πιστεύω) και δεν την δείχνετε προκειμένου να πείσετε τους φίλους σας ότι, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη εξαθλίωση.

Έτσι και αλλιώς τις πρόωρες εκλογές δε θα τις αποφύγετε, όσο και να λέτε ότι αυτό το μόρφωμα του οποίου ηγείσθε είναι κυβέρνηση τετραετίας, όχι γιατί δεν το θέλετε, αλλά γιατί δεν μπορείτε να συνεχίσετε.

Σχόλια