Ο Τούρκος πρόξενος και οι Ρομά…

Επίσκεψη του προξένου Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ σε πολυπληθή οικισμό Ρομά, αλλά όχι με τα…αναμενόμενα αποτελέσματα!
Άλλη μια γυροβολιά του τουρκοπρόξενου Ιλχάν Σενέρ σας περιγράφουμε σήμερα στο “Προξενείο-Στοπ”. Σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες (12/7/2013), όταν ο λεγάμενος, επικεφαλής κουστωδίας, επισκέφτηκε (τάχα μου για την προσευχή της Παρασκευής) τον τσιγγάνικο οκισμό του Ηφαίστου (γνωστό και ως Καλκάντζα), στα περίχωρα της Κομοτηνής.
Την κουστωδία συναποτελούσαν ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της επίσης παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Κούρτ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο (πρώην ιχθυέμπορας και νυν…διευθυντής της τουρκοφυλλάδας «Μπιρλίκ») Ιλχάν Ταχσίν και έτερα…μπουμπούκια του ιδίου φυράματος. Την είδηση τη βρήκαμε στο ιστολόγιο tourkikanea.gr (όπου μεταφράζεται σχετικό δημοσίευμα της «Μπιρλίκ»), όπως και την πληροφορία ότι στην ομιλία που έκανε εκεί ο πρόξενος Σενέρ (σ.σ. συνεχίζονται δηλαδή κανονικότατα, όπως καταλάβατε, οι πολιτικές δηλώσεις και ομιλίες μέσα στα τζαμιά) έδωσε μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας για την…«τουρκική μειονότητα» της Θράκης.
Φαίνεται ωστόσο ότι κάτι δεν τους πήγε και τόσο καλά τους προξενικούς στον…οργανωτικό τομέα, γιατί – παρά τις πομπώδεις διατυπώσεις της «Μπιρλίκ» περί…θερμής υποδοχής που επεφύλαξε η Καλκάντζα στον αξιότιμο κύριο Σενέρ - η πραγματικότητα είναι κάπως… διαφορετική. Και η πραγματικότητα είναι ότι απειροελάχιστοι ήταν οι ντόπιοι που σκοτίστηκαν και για τον πρόξενο και για τους λακέδες του. Και αυτό βέβαια αποτυπώνεται και στη φωτογραφία με τη…λαοθάλασσα των παρισταμένων. Πάντως, το να πηγαίνει τώρα το…μεγάλο αφεντικό με ολόκληρη κουστωδία σε ένα οικισμό όπου ζουν χιλιάδες Ρομά και μέσα στο τζαμί να είναι 25 ντόπιοι όλοι κι όλοι, ε αυτό κάτι λέει και για την «τουρκική ταυτότητα» των κατοίκων, αλλά και για την…τουρκική τους συνείδηση! Δεν νομίζετε;
http://proxeneio-stop.org/2013/07/7535

Σχόλια