Αυτοί δεν είναι Έλληνες...

Πολλές φορές διερωτόμαστε όλοι μας και νομίζω αρκετές φορές έχει περάσει από το μυαλό μας, τι σχέση έχουν κάποιοι από εμάς με τους Αρχαίους Έλληνες, με τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για ιδεώδη, για την πατρίδα, για την δημοκρατία για την ανεξαρτησία και την ελευθερία..
Ψάχνοντας να βρω τα χαρακτηριστικά του Έλληνα,
τα γνωρίσματα, τα χαρίσματα, επέλεξα να σας παρουσιάσω τα πιο κάτω.
Πρώτο γνώρισμα του Έλληνα είναι ο αγώνας. Ο πανελλήνιος αγώνας για την Ελευθερία, όπως απλώθηκε από τα Μηδικά στον αγώνα κατά των Τούρκων. Σαν φωτιά στο Έπος του '40 και στην παλλαϊκή Αντίσταση, όταν ο ελληνικός λαός καθήλωσε αρκετές ετοιμοπόλεμες μεραρχίες του Ράιχ σε ρόλο φρουρού, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά την έκβαση του πολέμου κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο.
Δεύτερο γνώρισμα είναι ο φθόνος, η ζηλοφθονία και η διχόνοια. Ο διχασμός και ο Εμφύλιος.
Τρίτο γνώρισμα είναι η Δημοκρατία, η θεσμοθέτηση της διαφωνίας από τους αγώνες του Κλεισθένη, του Εφιάλτη, του Περικλή.
Τέταρτο γνώρισμα και συνέπεια της Δημοκρατίας είναι η θεωρία, η Φιλοσοφία μετά τον πλήρη διαχωρισμό της από τη Θεολογία, η Επιστήμη, η αμυθολόγητη κοσμοερμηνεία.
Πέμπτο είναι το γνώρισμα του ωραίου και του κάλλους. Εκτο, το γνώρισμα της ευθύτητας και της Ευθύνης, της τριπλής Εύθυνας των Τριττύων του Κλεισθένη. Εβδομο είναι το γνώρισμα της ψυχικής υγείας και πολυμέρειας. Του μέτρου, της αρμονίας και της συμμετρίας. Ογδοο, το γνώρισμα της πανουργίας, των δολίων μέσων, της ευστροφίας, της Μήτιοςης μητέρας της Αθηνάς). Ενατο είναι το γνώρισμα της απλότητος, της λιτότητος. Δέκατον: το γνώρισμα του ανθρώπου. «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος», έλεγαν.

Δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στην πιο πάνω λίστα, την φιλοπατρία, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την λεβεντιά που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τον Έλληνα
Διαβάζοντας όλα τα πιο πάνω, διερωτώμαι τι σχέση έχουν αυτοί που μας κυβερνούν με όλα τα πιο πάνω γνωρίσματα των Ελλήνων.
Τι σχέση έχουν οι συγκυβερνώντες, με τους αγώνες, την δημοκρατία, την ευθύτητα και την ευθύνη, την ψυχική υγεία και τέλος με το γνώρισμα του ανθρώπου.
Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία, με λέξεις όπως αγάπη για την πατρίδα και αξιοπρέπεια.
Τι σχέση έχουν οι προδότες και δωσίλογοι με την αλληλεγγύη όταν καθημερινά συνέλληνες οδηγούνται στην αυτοκτονία, όταν παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα και όταν τα λουκέτα και οι κατασχέσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.
Δεν μπορεί και σε καμιά περίπτωση δεν είναι Έλληνες αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που μας κυβερνούν.
Είναι αδιανόητο Έλληνες να είναι τόσο ανάλγητοι και απαθείς μπροστά στον πόνο και την δυστυχία που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Ένα είναι σίγουρο ότι δεν μας κυβερνούν Έλληνες αλλά μισέλληνες ...
Εμείς όμως που είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες...
ένα πρέπει να κάνουμε να τους διώξουμε τώρα, πριν είναι αργά και μας αφανίσουν όλους..
(με πληροφορίες από Ludus Literarius
Μπάμπης Παπασπύρος

Σχόλια

  1. Αυτοί που συμπονούν και ενδιαφέρονται για τους ελληνες το δείχνουν έμπρακτα ... http://www.enikos.gr/politics/161218,Geyma_me_fagkri_oi_Anexarthtoi.html
    Αυτο το φα-γκρι βγαίνει και σε φα-μπέζ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Μπάμπη, πολύ ωραίο, καταπληκτικό. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε και οι υπόλοιποι Έλληνες έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους....
    μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι Έλληνες συναλλάσονται με την εξουσία για μια θεσούλα
    αυτό κι αν δεν είναι γνώρισμα τών αρχαίων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.