Άλλος ένας "λεβέντης,πατριώτης". "Ο κύριος Πλειστηριασμοί "..καμαρώστε τον



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο οποίος θέλει να επαναφέρει τους πλειστηριασμούς είναι ένα κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. 
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα υποστηρίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ελεύθερη οικονομία. Στην πορεία άφησε τους άλλους στον ιδιωτικό τομέα, προτιμώντας το βόλεμα του Δημοσίου για τον ίδιο και για στενούς συγγενείς του.
Ο ίδιος επίσης, από καιρού εις καιρόν, πηγαινοέρχεται από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, και αντίθετα. Συμπτωματικώς, οι ιδιώτες που επιλέγει είναι μεγάλοι προμηθευτές του Δημοσίου.
Ο λόγος για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά, 49 ετών, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των πλειστηριασμών, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, ότι στην Ισπανία έγιναν πλειστηριασμοί.
Ο Αθανάσιος Σκορδάς μετά τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασφαλιστής στην Alico. Γρήγορα μέθυσε από τα κέρδη του Χρηματιστηρίου και συνέστησε ΕΛΔΕ με συνεργάτη μετέπειτα κυβερνητικό στέλεχος.
Στη συνέχεια, όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση το 2004, προτίμησε την ασφάλεια του Δημοσίου. Εγινε γενικός γραμματέας Καταναλωτή στο υπουργείο Ανάπτυξης, μετά περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, γνωρίζοντας τότε και τις δραστηριότητες ιδιωτικών εταιρειών, όπως, για παράδειγμα, της ΓΕΚ-Τέρνα σε Βοιωτία και Εύβοια. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών.
Την ώρα που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έπεφτε από την κυβέρνηση το 2009 και η χώρα βρισκόταν υπό το βάρος της χρεοκοπίας, χρησιμοποίησε την κομματική και κυβερνητική δύναμη και διόρισε στο Δημόσιο συγγενικό του πρόσωπο το οποίο εργαζόταν προηγουμένως στον ιδιωτικό τομέα! Με την πτώση της κυβέρνησης, δεν έμεινε άνεργος, όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Προσελήφθη από τον όμιλο της ΓΕΚ-Τέρνα και προπαγάνδισε υπέρ της επένδυσης του ομίλου στο Μαντούδι Ευβοίας, μια περιοχή την οποία είχε στην αρμοδιότητά του όταν ήταν περιφερειάρχης (το έχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων να προσλαμβάνονται από προμηθευτές του Δημοσίου, όπως ο Γ. Μέργος).
Ομως και πάλι δεν συνέχισε στον ιδιωτικό τομέα, που κάποτε υπεραγαπούσε. Επέστρεψε στα κομματικά του καθήκοντα, αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά (ήταν μαζί στην Πολιτική Ανοιξη), στη θέση του γενικού διευθυντή του κόμματος. Επέστρεψε δηλαδή σε φορέα ο οποίος χρηματοδοτείται από το Δημόσιο και από τις τράπεζες, δηλαδή από τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών. Ο φορέας αυτός συμπτωματικώς χρωστάει εκατομμύρια, αλλά δεν κανείς δεν τον αγγίζει - ούτε οι πλειστηριασμοί...
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο κ. Σκορδάς συμμετέχει στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά από το 2012. Και ασκεί κυβερνητική πολιτική υπέρ της επιβολής φόρων, της επιστροφής των πλειστηριασμών και (τι ειρωνεία!) των ρυθμίσεων δανείων «ενήμερων δανειοληπτών» και όχι υπερχρεωμένων, όπως άφηναν να εννοηθεί (υπό το βάρος της κατακραυγής, την Παρασκευή έκανε στροφή λέγοντας ότι θα φέρει τροπολογία και γι' αυτούς που δεν είναι ενήμεροι και δεν τους έχει καταγγελθεί η σύμβαση). Μας έπεισε. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=368664

Σχόλια