Τρέχει να... σωθεί ο Γρηγοράκος!

Ταραχή προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών -και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου- Λεωνίδας Γρηγοράκος τοποθέτησε σαν δεξί του χέρι στο υπουργείο γυναίκα -γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-, η οποία είχε εμπλακεί προ έτους σε υπόθεση διαφθοράς και απάτης στον Δήμο Αθηναίων!


Σε εμφανή αμηχανία, ο κ. Γρηγοράκος άρχισε να... τρέχει για να «σωθεί», ισχυριζόμενος χθες, από ραδιοφώνου, ότι είχε δώσει «συγκεκριμένες εντολές» την Πέμπτη το βράδυ για απομάκρυνσή της από το γραφείο του, αλλά τα ερωτήματα αυξάνονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός, βαρύτατα εκτεθειμένος από πολιτικής πλευράς, τρέχει και δεν φτάνει, καθώς επέλεξε τη συγκεκριμένη συνεργάτιδα την ώρα που η κυβέρνηση (μέσω και του υπουργείου Εσωτερικών!) προσπαθεί να δρομολογήσει την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων που έχουν «εκκρεμότητες» με τη Δικαιοσύνη ή είναι κοπανατζήδες.

Στις χθεσινές δηλώσεις του μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος την «κάρφωσε» ως ελεγχόμενη -μαζί με άλλους έξι συναδέλφους της- και για αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία της. «Το σχετικό πόρισμα έφτασε στο υπουργείο Εσωτερικών πριν από μία εβδομάδα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός (Βήμα FM) και με βάση αυτό οι υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έλειπαν δύο χρόνια από τις υπηρεσίες τους δίχως τη νόμιμη διαδικασία.

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της έρευνας και να «απαλλάξει» τους υπαλλήλους, πρόσθεσε: «Εγω έχω πειστεί ότι δεν έφταιγαν οι ίδιοι». Πλέκει επιπλέον και το εγκώμιο της Π. Ψαράκη -κατονομάζοντας μόνος τη συνεργάτιδά του- λέγοντας ότι «για την κ. Ψαράκη υπάρχει μια συνέπεια στον χώρο και τον χρόνο και αυτή τη συνέπεια πρέπει να δείξουμε και σήμερα».

Ενώ πάντως ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι παρέλαβε το πόρισμα προ εβδομάδος, δηλαδή πριν από τις 7 Ιουλίου, δεν εξηγεί γιατί απέστειλε δύο ημέρες αργότερα, στις 9 Ιουλίου (την περασμένη Τρίτη), επιστολή στους βουλευτές με την οποία νομιμοποιούσε την κυρία Ψαράκη ως στενή συνεργάτιδά του.

«Αθήνα 9 Ιουλίου 2013.
Αγαπητή/έ κ. συνάδελφε,
Ευελπιστώ σε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί σας για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου.
Προς διευκόλυνσή σας, παρακαλώ μπορείτε να επικοινωνείτε και με τη συνεργάτιδά μου κ. Παναγιώτα Ψαράκη, στο τηλέφωνο 2131364937.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών»

έγραφε στην επιστολή που αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Αραγε υπάρχει και κάποιο έγγραφο με το οποίο επιβεβαιώνεται η δήλωση του κ. Γρηγοράκου ότι «από την Παρασκευή την έχω απομακρύνει από συνεργάτιδα στο γραφείο μου»; Αν πάντως από την έρευνα προκύψει ότι όντως έλειπε δυο χρόνια αδικαιολόγητα από την υπηρεσία της η κυρία Ψαράκη, τότε θα πρέπει να συμπεριληφθεί στους πρώτους προς απομάκρυνση από το Δημόσιο...

Η Π. Ψαράκη, που διετέλεσε και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με τον Γ. Καμίνη. Προ έτους το όνομά της αναμείχθηκε σε υπόθεση διαφθοράς, όταν 49χρονη υπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένη στον δήμο, συνελήφθη επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Καμίνη (που ουδέποτε ήταν) και με την κατηγορία ότι ζητούσε χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων για να τακτοποιεί υποθέσεις τους στις δημοτικές υπηρεσίες.

Στην απολογία της η 49χρονη φέρεται ότι είχε αναφερθεί και στην Π. Ψαράκη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος και -ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Διακαιοσύνη- ο κ. Καμίνης να αναγκαστεί, προ των έντονων αντιδράσεων εντός και της δικής του δημοτικής ομάδας, να την υποχρεώσει σε παραίτηση από την προεδρία του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίως που της είχε αναθέσει μέχρι τότε...
δημοκρατία


Σχόλια