ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«ΕΧΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ!»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.
«ΕΧΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ!»
Δεν έχουν τέλος οι ταλαιπωρίες των βαριά αναπήρων συμπολιτών μας με όλη αυτή την ιστορία των ΚΕ.Π.Α.
Μετά το γνωστό περιστατικό του 58χρονου καρκινοπαθούς από τη Σάμο, μια ακόμη περίπτωση 45χρονου, από την Καρδίτσα αυτή τη φορά, έρχεται στο φως!


Το καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με μήνυμα του 45χρονου Νικόλαου Τσίγκα το οποίο και παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ, η γνωμάτευση που είχε για βαριά νοητική υστέρηση με ψυχωτικές εκδηλώσεις υπολειμματικού τύπου αναπηρίας, ποσοστού 80%, ίσχυε μέχρι 31/12/2012.

Έκτοτε του έκοψαν τη σύνταξη για να περάσει από την επιτροπή ΚΕ.Π.Α Καρδίτσας, από όπου ΒΕΒΑΙΑ ακόμα δεν τον έχουν καλέσει!

Ο Τέρενς Κουίκ επισυνάπτει το από 30/04/2013 Δελτίο Τύπου του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που ενημέρωσε «τους συνταξιούχους του με αναπηρία, των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως 31/10/2013, εφόσον εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, η καταβολή της σχετικής σύνταξης μπορεί να παραταθεί κατά ένα εξάμηνο χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από μέρους τους, με την προϋπόθεση ότι κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον σε ποσοστό 67%.

Η πρώτη καταβολή θα αφορά το χρονικό διάστημα από 1/5/2013 έως 30/06/2013 για τις εκκρεμείς περιπτώσεις και θα γίνει στις 30/05/2013»

«Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί η σύνταξη στον κ. Νικόλαο Τσίγκα; Πόσους ακόμα συμπολίτες μας θα ισοπεδώσουμε εξαιτίας της ανάλγητης νομοθεσίας σας;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και για ποιο λόγο δεν τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες. Αναρωτιέται εύλογα και δημοτικά, μήπως τα πρόσωπα της Διοίκησης τόσο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ όσο και των επιτροπών ΚΕ.Π.Α. δεν διαθέτουν τις γνώσεις αλλά και τις ικανότητες προκειμένου να ανταποκριθούν …στα καθήκοντά τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η χρήση του ο ονοματεπώνυμου του κ. Τσίγκα, γίνεται μετά από δική του επιθυμία - συναίνεση.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΑμΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.

Κύριε Υπουργέ,

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των βαριά αναπήρων με αυτή την ιστορία των ΚΕ.Π.Α.

Μετά την περίπτωση του 58χρονου καρκινοπαθούς, επανέρχομαι με νέο περιστατικό, του συμπολίτη μας κ. Νικόλαου Τσίγκα, του οποίου η γνωμάτευση «βαριά νοητική υστέρηση με ψυχωτικές εκδηλώσεις υπολειμματικού τύπου» αναπηρίας ποσοστού 80% ίσχυε μέχρι 31/12/2012.

Έκτοτε του έκοψαν τη σύνταξη και αναμένει να περάσει από την επιτροπή ΚΕ.Π.Α Καρδίτσας, από όπου βέβαια ακόμα δεν τον έχουν καλέσει.

Επισημαίνω ότι στις 30 Απριλίου 2013 το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με Δελτίο Τύπου ενημέρωσε μεταξύ άλλων, «τους συνταξιούχους του με αναπηρία των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως 31/10/2013, εφόσον εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, η καταβολή της σχετικής σύνταξης μπορεί να παραταθεί κατά ένα εξάμηνο χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από μέρους τους, με την προϋπόθεση ότι κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον σε ποσοστό 67%.

Η πρώτη καταβολή θα αφορά το χρονικό διάστημα από 1/5/2013 έως 30/06/2013 για τις εκκρεμείς περιπτώσεις και θα γίνει στις 30/05/2013».

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, αφού ο κ. Τσίγκας ανήκει σε αυτή την κατηγορία μέχρι σήμερα γιατί δεν του έχει καταβληθεί η σύνταξή του;

2.Πόσους ακόμα συμπολίτες μας θα ισοπεδώσουμε εξαιτίας της ανάλγητης νομοθεσίας σας;

3.Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και για ποιο λόγο δεν τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες; Μήπως τα πρόσωπα της Διοίκησης τόσο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ όσο και των επιτροπών ΚΕ.Π.Α. δεν διαθέτουν τις γνώσεις αλλά και τις ικανότητες προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους;




Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ





Σχόλια